23/07/2021 23/07/2021 Οι Σημαιοφόροι της Ελλάδας στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, Αννα Κορακάκη και Λευτέρης Πετρούνιας μίλησαν για την τιμή να κρατήσουν την ελληνική σημαία μπαίνοντας πρώτοι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο. Λευτέρης Πετρούνιας: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή, αυτό που ονειρεύεται από μικρό παιδί, να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες δηλαδή και να μπει...
23 Ιουλίου, 2021 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2021 - 18:47

Πετρούνιας – Κορακάκη: Μοναδική τιμή, μοναδικό συναίσθημα

Διαδώστε:
Πετρούνιας – Κορακάκη: Μοναδική τιμή, μοναδικό συναίσθημα

Οι Σημαιοφόροι της Ελλάδας στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, Αννα Κορακάκη και Λευτέρης Πετρούνιας μίλησαν για την τιμή να κρατήσουν την ελληνική σημαία μπαίνοντας πρώτοι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο.

Λευτέρης Πετρούνιας: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή, αυτό που ονειρεύεται από μικρό παιδί, να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες δηλαδή και να μπει πρώτος στο Στάδιο κρατώντας την ελληνική σημαία και επίσης μαζί με μία αθλήτρια, την τρομερή Αννα Κορακάκη σε κάτι καινούργιο για τον παγκόσμιο αθλητισμό με τεράστιο συμβολισμό. Αισθάνομαι υπερήφανος και ελπίζω να φανώ αντάξιος αυτής της σημαίας που με τόσο πάθος κράτησα, να φανώ αντάξιος με τα αποτελέσματα μου

Αννα Κορακάκη: Ηταν ένα μοναδικό συναίσθημα και το μόνο δυσάρεστο ήταν ότι μπήκαμε σε ένα άδειο στάδιο χωρίς θεατές, ωστόσο κατανοούμε ότι αυτό ήταν για το καλό όλων. Χαρήκαμε πάρα πολύ που ήμασταν ασφαλείς και ελπίζω στην Ελλάδα όλοι να το απόλαυσαν όσο και εμείς και να ένιωσαν την ίδια υπερηφάνεια. (Χ. Μουρδουκούτας – ΑΠΕ ΜΠΕ).

Με την Άννα Κορακάκη και τον Λευτέρη Πετρούνια να μπαίνουν πρώτοι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, ξεκίνησε η καθιερωμένη παρέλαση αθλητών στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Αμέσως μετά την ελληνική αποστολή, στο Στάδιο παρέλασε η Ολυμπιακή Ομάδα προσφύγων και ακολούθησαν οι χώρες σε σειρά, με βάση το ιαπωνικό αλφάβητο.

Στο τέλος εισήλθαν στο Ολυμπιακό Στάδιο οι αποστολές των ΗΠΑ και της Γαλλίας, δηλαδή των δύο χωρών που θα φιλοξενήσουν τις δύο προσεχείς διοργανώσεις, και όπως πάντα την παρέλαση έκλεισε η οικοδέσποινα Ιαπωνία.

Οι περισσότερες χώρες εφάρμοσαν την προτροπή της ΔΟΕ για έναν άνδρα και μία γυναίκα σημαιοφόρο.

ΔΕΙΤΕ – H ελληνική ομάδα πάει στο Ολυμπιακό Στάδιο για την Τελετή Εναρξης:

 

 

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ ΜΠΕ – HELLENIC OLYMPIC COMMITTEE HOC

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων