04/11/2019 05/11/2019 Στο κατάμεστο από κόσμο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με την ευκαιρία της επετειακής εκδόσεως της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, «Επιστολές και Ποιήματα (60 χρόνια από την κοίμηση του)». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Ιεράρχες, ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος και πλήθος κόσμου. Τον Παναγιώτατο...
04 Νοεμβρίου, 2019 - 20:25
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2019 - 10:26

Πλήθος κόσμου για τις επιστολές του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Πλήθος κόσμου για τις επιστολές του  Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή (ΦΩΤΟ)

Στο κατάμεστο από κόσμο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με την ευκαιρία της επετειακής εκδόσεως της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, «Επιστολές και Ποιήματα (60 χρόνια από την κοίμηση του)».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Ιεράρχες, ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος και πλήθος κόσμου.

Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος , Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου,  ενώ τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, Καθηγούθμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

 

Παραβρέθηκαν επίσης οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Δωδώνης Χρυσόστομος, Πειραιώς Σεραφείμ, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, Καμερούν Γρηγόριος, Κορίνθου Διονύσιος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, Λευκάδος Θεόφιλος, Παροναξίας Καλλίνικος, Γλυφάδας Αντώνιος, Αργολίδος Νεκτάριος, Σιατίστης Αθανάσιος, Φθιώτιδος Συμεών. Επίσης παραβρέθηκαν οι  Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Νοτίου Μαδαγασκάρης Πρόδρομος, Κεγχρεών Αγάπιος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι υφυπουργοί, Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Δ Οικονόμου, Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, Κ Σκρέκας, Αντιεγκληματικής πολιτικής Ε Οικονόμου και οι βουλευτές, Γιώργος Κυρανάκης, , Χ,ρήστος Σπίρτζης, Γεώργιος Αρβανιτίδης, Αθανάσιος Πλεύρης, Ανδρέας Λοβέρδος, Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, Βασίλειος Γραμμένος και ο Πρέσβυς της Κύπρου και της Ουκρανίας.

Ο κ. Διαματάρης εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστού τονίζοντας: “Αυτός ο Γέροντας, όπως διαπίστωσα και από τις επισκέψεις μου στο Άγιον Όρος, είναι ένας από τους σύγχρονους Αγιορείτες Αγίους, που με την ζωή και την παρουσία του βοήθησε πολύ και μοναχούς και λαϊκούς στην άσκηση της προσευχής και με τα πνευματικά του παιδιά ανανέωσε το έμψυχο και άψυχο υλικό στο Περιβόλι της Παναγία”.

Η παρουσίαση του τόμου πραγματοποιήθηκε από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, ο οποίος μίλησε για την ευλογημένη έκδοση, η οποία περιέχει επιστολές και ποιήματα του Οσίου Γέροντα, ενώ αναφέρθηκε στην ταπεινότητα και την άσκηση του Γέροντα. Ευχαρίστησε μάλιστα την ΙΜΜ Βατοπαιδίου και τον Γέροντα Εφραίμ, καθηγούμενο της Μονής για την έκδοση αυτή.

Πνευματικό χαιρετισμό απηύθυνε και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή αλλά και στην παρακαταθήκη που άφησε ο ίδιος, ενώ τόνισε ότι από τη ρίζα του του Γέροντα Ιωσήφ σήμερα υπάρχουν πάνω από 1000 μ0ναχοί. Άλλωστε όπως είπε , το Άγιο Όρος πάντα πρόσφερε Αγίους.

Η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Ν. Κωνσταντίνου απένειμε ύμνους προς τιμήν του μακαρίου Γέροντος.

Στο τέλος προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού. Το ρόλο του Γέροντος Ιωσήφ υποδύεται ο ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον, κάτοχος πέντε βραβείων Έμμυ, ο οποίος και παρευρέθηκε στην εκδήλωση και μίλησε για τη φλόγα που νιώθει μέσα του και την απόφασή του να βαπτισθεί ορθόδοξος εκείνος και η οικογένειά του, ενώ αναφέρθηκε στην ιερή στιγμή της ζωής του να ενσαρκώσει το ρόλο ενός Οσίου Γέροντα.

Ο Γέροντας Εφραίμ εκ μέρους της Μονής και των πατέρων προσέφερε στον Τζόναθαν Τζάκσον έναν πίνακα φτιαγμένο με φύλλα του Αγίου Όρους.

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια σε στίχους του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή, σε σύνθεση Χρίστου Τσιαμούλη ενώ τραγούδησε η Καίτη Κουλιά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων