30/09/2020 30/09/2020 Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο. Η ατζέντα του σημερινού συμβουλίου είναι διευρυμένη με σχεδόν το σύνολο των υπουργών να παρουσιάζουν σχέδια νόμου, εν μέσω της δυσμενούς συγκυρίας της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης θα ενημερώσει  για την πορεία της φετινής...
30 Σεπτεμβρίου, 2020 - 8:58
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2020 - 12:01

Πλούσια η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου – Το μεγάλο στοίχημα του προσκυνηματικού τουρισμού

Διαδώστε:
Πλούσια η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου – Το μεγάλο στοίχημα του προσκυνηματικού τουρισμού

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο. Η ατζέντα του σημερινού συμβουλίου είναι διευρυμένη με σχεδόν το σύνολο των υπουργών να παρουσιάζουν σχέδια νόμου, εν μέσω της δυσμενούς συγκυρίας της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης θα ενημερώσει  για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου αλλά και τα σχέδια για την επόμενη χρονιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλη βαρύτητα δίδεται στον θεματικό τουρισμό, με τον προσκυνηματικό τουρισμό να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Υπενθυμίζεται, ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Θεοχάρης είχε τονίσει ότι η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον θρησκευτικό τουρισμό.

Πηγή από το υπουργείο Τουρισμού τόνισε στο Πρακτορείο Ορθοδοξία (ope.gr) ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν νέες δράσεις για την προβολή των ιερών προσκυνημάτων της χώρας, πολλά από τα οποία αποτελούν Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Οι προθέσεις αυτές διεφάνησαν και κατά τη συνάντηση που είχε την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Τουρισμού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο
Κυβερνητικές πηγές δηλώνουν στο Πρακτορείο Ορθοδοξία ότι η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του υπουργού, προκειμένου να συζητήσουν θέματα προσκυνηματικού τουρισμού.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι υπάρχει η επιθυμία για την προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας κυβέρνησης -Εκκλησίας.

Στο πλαίσιο αυτό, μελετώνται επίσης, πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με την προβολή της Ελλάδος μέσω ταινιών, θεάτρου αλλά και άλλων πολιτιστικών δράσεων με την συνδρομή της Εκκλησίας.

Επίσης, ήδη διαμορφώνεται και αναμένεται να διευρυνθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας για την ενίσχυση της εκπαίδευσης σε θέματα θρησκευτικού τουρισμού.
Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Παντζαρίδης, ο Διευθυντής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Διασύνδεσης της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης και ο πρόεδρος της  ελληνικής εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Planet κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο καλοκαίρι κυκλοφόρησε το τρίγλωσσο έντυπο με τον τίτλο «2.000 χρόνια ταξίδι στο φως της Χριστιανοσύνης» και ο πρώτος προσκυνηματικός χάρτης.
Το νέο αυτό έντυπο αποτελεί προϊόν της στενής και άριστης συνεργασίας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), στο πλαίσιο των κοινού ενδιαφέροντος δράσεών τους για την περαιτέρω και επί των σωστών βάσεων ανάπτυξη του Προσκυνηματικού (Θρησκευτικού) Τουρισμού στην Πατρίδα μας.

Αναφορικά τέλος,  με κυβερνητική ανακοίνωση τα θέματα της συνεδρίασης του σημερινού υπουργικού συμβουλίου είναι τα εξής:

   – Παρουσίαση από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως του νομοσχεδίου για το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης

   – Παρουσίαση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη του νομοσχεδίου «Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη αστική κινητικότητα-Μικροκινητικότητα»

   – Παρουσίαση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου του νομοσχεδίου για ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας

   – Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη του νομοσχεδίου για τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/1150 για την προώθηση της δίκαιης μεταχείρισης και της διαφάνειας για τους επιχειρηματικούς χρήστες υπηρεσιών επιγραμμικών (online) υπηρεσιών διαμεσολάβησης

   – Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια του νομοσχεδίου για την κύρωση σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου

   – Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για το ετήσιο Πρόγραμμα Κωδικοποίησης

   – Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων

   – Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για το Εθνικό σχέδιο δράσης για άτομα με αναπηρία

   – Εισήγηση από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη για την Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης

   – Εισήγηση από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο για τα Προσχέδια δράσης των Υπουργείων και το Προσχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής 2021

   – Εισήγηση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με την κήρυξη απαλλοτριώσεων ακινήτων, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων, για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή νέου, αναβάθμιση-επισκευή τεχνητού εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της οριογραμμής της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου»

   – Εισήγηση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση σχετικά με την τροποποίηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου ως προς τη σύσταση και συγκρότηση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων