16/09/2020 16/09/2020 “Η στάση του Ερντογάν που εγκυμονεί όλο και περισσότερους κινδύνους για την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κατευνασμού που ακολουθούν τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία χρόνια” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παμποντιακή Ένωση Ελλάδος  προσθέτοντας ότι στο “πλαίσιο αυτής της λογικής και τακτικής,...
16 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2020 - 16:16

ΠΟΕ: Η Γενοκτονία κατά των Χριστιανών από την Τουρκία

Διαδώστε:
ΠΟΕ: Η Γενοκτονία κατά των Χριστιανών από την Τουρκία

“Η στάση του Ερντογάν που εγκυμονεί όλο και περισσότερους κινδύνους για την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κατευνασμού που ακολουθούν τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία χρόνια” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παμποντιακή Ένωση Ελλάδος  προσθέτοντας ότι στο “πλαίσιο αυτής της λογικής και τακτικής, εντάσσεται και η απροθυμία των ελληνικών κυβερνήσεων να προωθήσουν το αίτημα για Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και των υπολοίπων χριστιανικών κοινοτήτων της Μικράς Ασίας”. 

“Περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας και η καταδίκη του τούρκικου εθνικισμού ως του μόνιμου θύτη των χριστιανικών κοινοτήτων της Ανατολής, Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων” προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Για ακόμη μία φορά, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεπέρασε τον εαυτό του σε χυδαιότητα και προκλητικότητα, συνεχίζοντας ακάθεκτος τις υβριστικές, ανιστόρητες και παντελώς αβάσιμες δηλώσεις του κατά της Ελλάδος και Κύπρου, αλλά ουσιαστικά αψηφώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολο της και τοποθετώντας την Τουρκία απέναντι σε όλο τον Δυτικό κόσμο.
Η στάση του Ερντογάν που εγκυμονεί όλο και περισσότερους κινδύνους για την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κατευνασμού που ακολουθούν τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία χρόνια, υποτάσσοντας την πολιτική ηθική και το διεθνές δίκαιο στα εκάστοτε οικονομικά συμφέροντα, σε βάρος των λαών της περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτής της λογικής και τακτικής, εντάσσεται και η απροθυμία των ελληνικών κυβερνήσεων να προωθήσουν το αίτημα για Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και των υπολοίπων χριστιανικών κοινοτήτων της Μικράς Ασίας. Μια τακτική, που η θλιβερή πραγματικότητα που βιώνουμε την ακυρώνει, αναδεικνύοντας πόσο λαθεμένη ήταν διαχρονικά.
Σήμερα, περισσότερο ίσως από κάθε φορά, γίνεται επίκαιρο όσο και εθνικά επιβεβλημένο, το κυρίαρχο αίτημα της Διεθνούς Αναγνώρισης. Περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας και η καταδίκη του τούρκικου εθνικισμού ως του μόνιμου θύτη των χριστιανικών κοινοτήτων της Ανατολής, Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων. Από την Γενοκτονία της περιόδου 1914-1923, τα τάγματα εργασίας του 1941-42, τα Σεπτεμβριανά του 1955, τις απροσχημάτιστες εκδιώξεις από την Πόλη του 1966, την εισβολή στην Κύπρο το 1974 έως και τις πρόσφατες επεκτατικές κινήσεις του νεοοθωμανού σουλτανίσκου σε Μέση Ανατολή, Λιβύη, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Η αλήθεια και το δίκαιο είναι τα ισχυρότερα όπλα απέναντι στο ψέμα, την υποκρισία, τη βία και τη βαρβαρότητα. Ο αγώνας για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας, είναι αγώνας για την ιστορική αλήθεια, την ηθική δικαίωση και την ελευθερία, είναι η μάχη για την ειρήνη.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Γεώργιος Βαρυθυμιάδης Αθηνά Σωτηριάδου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων