07/12/2022 07/12/2022 Οι άνθρωποι χωρίζουν για διάφορους λόγους. Στο γάμο επειδή έχει χαθεί το πρώτο, το ιερό νόημά του ως μυστηρίου και έχει μετατραπεί ως μια ακόμη σοβαρή σχέση στη ζωή μας που μπορεί να συμβεί πολλές φορές. Στις σχέσεις ο χωρισμός έρχεται συνήθως επειδή χάθηκε η αγάπη ή και δεν ήρθε και ποτέ, εξαντλήθηκε η υπομονή,...
07 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:53
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2022 - 9:59

Πως θα αποφύγουμε έναν χωρισμό; Και πως θα τον ξεπεράσουμε αν δεν τον αποφύγουμε;

Διαδώστε:
Πως θα αποφύγουμε έναν χωρισμό; Και πως θα τον ξεπεράσουμε αν δεν τον αποφύγουμε;

Οι άνθρωποι χωρίζουν για διάφορους λόγους. Στο γάμο επειδή έχει χαθεί το πρώτο, το ιερό νόημά του ως μυστηρίου και έχει μετατραπεί ως μια ακόμη σοβαρή σχέση στη ζωή μας που μπορεί να συμβεί πολλές φορές.

Στις σχέσεις ο χωρισμός έρχεται συνήθως επειδή χάθηκε η αγάπη ή και δεν ήρθε και ποτέ, εξαντλήθηκε η υπομονή, αλώθηκε ο σεβασμός ή μπήκαν τρίτοι στη μέση. Γενικά όταν η αγάπη έχει υποχωρήσει για να δώσει της θέση της στον εγωισμό, τον ναρκισσισμό και τελικά στο υπερεγώ.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος χωρισμού αρχίζει να γράφεται ήδη από την αρχή της σχέσης, όταν τα ζευγάρια προσπαθούν να δείξουν τη δύναμή τους ο ένας στον άλλον, μια  δύναμη επίπλαστη που δεν έχουν, όταν προβάλλουν ένα πρόσωπο και μια εικόνα πλαστή που γρήγορα καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Το όλο οικοδόμημα λοιπόν χτίζεται σε λάθος βάση, σε σαθρά θεμέλια και ο χωρισμός είναι περίπου προδιαγεγραμμένος. Έτσι ο εγωισμός θα πάρει εύκολα τη θέση της αγάπης, οι καυγάδες θα αντικαταστήσουν τις ήρεμες συζητήσεις, η επιδίωξη της ευτυχίας θα έρθει σε χρόνο DT εκτός του κάδρου της σχέσης.

 

Διαβάστε περισσότερα στο christianityart.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων