28/07/2020 28/07/2020 “Να παραμείνει η Ελλάδα μια ασφαλής χώρα”, τόνισε αρχικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου πραγματοποιήθηκε στο υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Όσο αφορά στις συζητήσεις που ξεκίνησαν από χθες, μετά και τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, αναφορικά με το...
28 Ιουλίου, 2020 - 13:14
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2020 - 16:14

Χαρδαλιάς: “Η συντριπτική πλειοψηφία στις Εκκλησίες τηρεί τα μέτρα” – Αυστηρή τήρηση των μέτρων προτρέπει η Ιερά Σύνοδος

Διαδώστε:
Χαρδαλιάς: “Η συντριπτική πλειοψηφία στις Εκκλησίες τηρεί τα μέτρα” – Αυστηρή τήρηση των μέτρων προτρέπει η Ιερά Σύνοδος

“Να παραμείνει η Ελλάδα μια ασφαλής χώρα”, τόνισε αρχικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου πραγματοποιήθηκε στο υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Όσο αφορά στις συζητήσεις που ξεκίνησαν από χθες, μετά και τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, αναφορικά με το αν η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική και εντός των ναών, ο κ. Χραδαλιάς δεν έκανε καμία αναφορά στην επίσημη τοποθέτησή του.

Ακολούθως, σε ερώτημα δημοσιογράφου για το ότι δεν ακούστηκε κάποια αναφορά για τις Εκκλησίες, ανέφερε: “έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα. Η συντριπτική πλειοψηφία στις Εκκλησίες τηρεί τα μέτρα”, διευκρινίζοντας παράλληλα πως αν προκύψει κάτι, σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τους αρμόδιους ειδικούς, θα προβούν στις αντίστοιχες ενέργειες για τη λήψη μέτρων.

Κληθείς σε άλλη ερώτηση να σχολιάσει όσα ανέφερε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για τη σκέψη χρήσης μάσκας ακόμα και στις Εκκλησίες, τόνισε πως: “όσα συζητούμε δεν αφορούν μόνο τις Εκκλησίες. Εξετάζουμε τα πάντα. Διαρκώς μελετούμε τα νέα δεδομένα”.

Δείτε επίσης τι ανέφερε για το ζήτημα χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος – Ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας εντός των ναών σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο – Τι είπε αναλυτικά για το ζήτημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ιερά Σύνοδος ζητά αυστηρή και πιστή τήρηση των μέτρων

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με ανακοίνωση ανακοίνωσε ότι εστάλη σήμερα Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του οποίου έγινε υπενθύμιση των σχετικών αποφάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ως προς την ακριβή και συνεπή τήρηση των προβλεπομένων μέτρων προφυλάξεως για την προστασία της δημόσιας υγείας στους Ιερούς Ναούς. Με τον τρόπο αυτό, εν όψει των επικειμένων μεγάλων εορτών του θέρους (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Κοιμήσεως της Θεοτόκου), στις οποίες παρουσιάζεται μεγάλη συμμετοχή πιστών στις ιερές Ακολουθίες και με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού ιδιαιτέρως στο λεκανοπέδιο της Αττικής, προτρέπει όλους τους Κληρικούς, τους Μοναχούς και τις Μοναχές και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβουλίων, να τηρήσουν πιστά και με προσοχή τα μέτρα που ισχύουν.

“Η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως έπραξε από την αρχή της υγειονομικής κρίσεως, συνεχίζει να τηρεί υπεύθυνη θέση έναντι του ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού Της, ενδιαφερόμενη τόσο για την υγεία των ανθρώπων, όσο και για την εξασφάλιση της ακωλύτου τελέσεως της Θείας Λατρείας”, καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

Που θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από αύριο

Κατά την ενημέρωση στο υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού έως τις 26 Ιουλίου, στην Ελλάδα 4.193 κρούσματα εκ των οποίων τα 429 είναι ενεργά, ενώ είπε ότι η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες, ως αποτέλεσμα των ενεργειών της κυβέρνησης που λαμβάνονται με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

Ξεκαθαρίζοντας το ζήτημα για τη χρήση μάσκας ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως από αύριο η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε:

  • στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • σε ταξί
  • στα σούπερ μάρκετ

Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για όλους από αύριο σε:

  • ΔΕΚΟ, τραπεζες κλπ
  • σούπερ μάρκετ καταστήματα τροφίμων
  • ιατρεία,
  • ασανσέρ
  • καταστήματα λιανικής
  • κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής.

Ισχυρή σύσταση απηύθυνε για τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους όπου είναι απαραίτητο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων