22/08/2019 22/08/2019 Τουριστική εταιρεία, με την επωνυμία «Παναγία», σε συνεργασία με την ούτω καλούμενη «Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία της Βορείου Κύπρου» δραστηριοποιείται για την προσέλκυση Ρώσων και άλλων σλαβόφωνων Ορθοδόξων για προσκυνηματικό τουρισμό στη “βόρεια Κύπρο”, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα στην «ΤΔΒΚ». Μάλιστα, ως δόλωμα για την προσέλκυση πελατών αναφέρεται: «Κάνοντας μαζί μας εκδρομές προσκυνήματος και Ορθόδοξες εκδρομές...
22 Αυγούστου, 2019 - 11:28
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2019 - 14:46

“Πουλούν” την Ορθοδοξία στα κατεχόμενα

Διαδώστε:
“Πουλούν” την Ορθοδοξία στα κατεχόμενα

Τουριστική εταιρεία, με την επωνυμία «Παναγία», σε συνεργασία με την ούτω καλούμενη «Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία της Βορείου Κύπρου» δραστηριοποιείται για την προσέλκυση Ρώσων και άλλων σλαβόφωνων Ορθοδόξων για προσκυνηματικό τουρισμό στη “βόρεια Κύπρο”, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα στην «ΤΔΒΚ».

Μάλιστα, ως δόλωμα για την προσέλκυση πελατών αναφέρεται: «Κάνοντας μαζί μας εκδρομές προσκυνήματος και Ορθόδοξες εκδρομές στη Βόρεια Κύπρο, συμβάλλετε στη διατήρηση και αποκατάσταση των Ορθοδόξων εκκλησιών στη Βόρεια Κύπρο! Ένα σημαντικό ποσό των ληφθέντων κεφαλαίων πηγάζει από την αποκατάσταση των ορθόδοξων προσκυνημάτων της Κύπρου!».

Ο τουριστικός οργανισμός, ο οποίος αυτοπαρουσιάζεται στην ιστοσελίδα ως «Υπηρεσία προσκυνήματος της Παναγίας- Ορθόδοξη Εταιρεία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, έχει «πιστοποιητικό εγγραφής DER-3-K-54 από 24/10/2017».
Μέσω της ιστοσελίδας καλούνται οι Ρώσοι ορθόδοξοι «να κάνουν προσκύνημα στην Κύπρο, (“ΤΔΒΚ – Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”) όπου μπορούν να εξοικειωθούν με τα αρχαία Ορθόδοξα ιερά του νησιού».
Πρώτα απ’ όλα, σημειώνεται, αυτά είναι τα αρχαία ορθόδοξα μοναστήρια της Κύπρου. Όπως και άλλα πολυάριθμα ιερά της Κύπρου.

Το νησί της Κύπρου, αναφέρεται , «είναι ένα μοναδικό μέρος στον πλανήτη μας» και προστίθεται ότι «εκτός από τη σημαντική γεωπολιτική του θέση, το νησί διατηρεί τον αρχαίο πολιτισμό της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και στη συνέχεια την Ορθόδοξη Βυζαντινή Αυτοκρατορία».

Επιπλέον, οι επισκέπτες της ιστοσελίδας πληροφορούνται ότι «Οι απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας, που έφεραν το πρώτο κήρυγμα του Χριστού στον παγανιστικό κόσμο, περπάτησαν σε αυτό το νησί με τα πόδια τους. Ιστορικά, στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, όπου οι Τουρκοκύπριοι ζουν τώρα μετά το χωρισμό του νησιού το 1974, οι Ορθόδοξοι Ελληνοκύπριοι έχουν ζήσει εδώ και αιώνες, γι’ αυτό και εδώ στη Βόρεια Κύπρο μπορείτε να αγγίξετε και να δείτε τα αρχαία Ορθόδοξα ιερά, που ευλογούνται με την προσευχή και τη ζωή των μεγάλων αγίων του Θεού. Εκτός από τις πιο ενδιαφέρουσες Ορθόδοξες εκδρομές στη Βόρεια Κύπρο, μπορείτε να απολαύσετε εκπληκτικές παραλίες χελωνών και την απαλή θάλασσα της βόρειας ακτής της Κύπρου».

Η τουριστική επιχείρηση «Παναγία» οργανώνει ορθόδοξο προσκύνημα στη Βόρεια Κύπρο και εκδρομές, προφανώς για τους Ρώσους που ζουν στα κατεχόμενα, με «ορθόδοξο ιερέα».

Η ιστοσελίδα, η οποία είναι στη ρωσική γλώσσα, εντυπωσιάζει με τις φωτογραφίες και βίντεο από μνημεία και άλλων αξιοθέατα.
Επίσης, προβάλλονται οι δραστηριότητες –λειτουργίες κλπ– του Αλεξέι Ιβανόφ στον ναό της Παναγίας στην Κλεπίνη και στον Άγιο Γεώργιο Πάνω Κερύνειας.

Για επικοινωνία η ιστοσελίδα παραπέμπει σε τουρκικό φορητό τηλέφωνο, με viber – WhatsApp, email ρωσικό και skype alex.i2010. .

Ρωσόφωνες ιστοσελίδες για διακοπές και ακίνητα

Εξάλλου, εκτός από την ιστοσελίδα στην οποία αναφερθήκαμε πιο πάνω, με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο διαπιστώνεται η ύπαρξη πολλών ρωσόφωνων ιστοσελίδων, οι οποίες διαφημίζουν διακοπές και ακίνητα στα κατεχόμενα. Αν ψάξει κανείς στο Google με τους όρους αναζήτησης «отдых северный кипр» (=διακοπές βόρεια Κύπρος) ή «недвижимость северный кипр» (=ακίνητα βόρεια Κύπρος), θα βρει πάμπολλα αποτελέσματα και προσφορές, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για παρόμοιες αναζητήσεις σε άλλες γλώσσες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων