13/12/2021 13/12/2021 Για την πορεία του Εθνικού Σχεδίου εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19 αλλά και για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών μίλησε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. «Η σύσταση διαμορφώθηκε στηριζόμενη στο ότι τα παιδιά θα προστατευτούν και θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το σχολείο και όλες τις δραστηριότητές τους. Παράλληλα,...
13 Δεκεμβρίου, 2021 - 20:13
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2021 - 19:34

Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μ. Θεοδωρίδου για εμβολιασμό παιδιών 5 – 11 ετών

Διαδώστε:
Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μ. Θεοδωρίδου για εμβολιασμό παιδιών 5 – 11 ετών

Για την πορεία του Εθνικού Σχεδίου εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19 αλλά και για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών μίλησε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

«Η σύσταση διαμορφώθηκε στηριζόμενη στο ότι τα παιδιά θα προστατευτούν και θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το σχολείο και όλες τις δραστηριότητές τους. Παράλληλα, θα μπει και ένα τέλος στη διασπορά του ιού, ιδιαίτερα ανάμεσα στις ευπαθείς ομάδες. Η αύξηση των εμβολιασμών συντελεί άλλωστε στη μείωση των μεταλλάξεων του ιού» τόνισε χαρακτηριστικά η Μαρία Θεοδωρίδου.

Όσον αφορά στην προστασία των παιδιών από τον ιό, σημείωσε ότι μπορεί τα συμπτώματα να είναι ήπια αλλά υπάρχουν κίνδυνοι, μικροί αλλά υπαρκτοί, όπως το σύνδρομο “Μισκ”, το οποίο ταλαιπωρεί αλλά μπορεί να έχει και βαριά έκβαση.

«Το σχήμα που εφαρμόζεται στα παιδιά είναι δύο δόσεων με απόσταση 21 ημερών μεταξύ των δύο δόσεων. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο εμβολιασμός για covid δεν θα πρέπει να δημιουργήσει αναβολές ή ακυρώσεις τον άλλων εμβολίων στα παιδιά. Ο παιδίατρος γνωρίζει πότε πρέπει ένα παιδί να κάνει το εμβόλιό του μετά το σκεύασμα για τον κορονοϊό» δήλωσε.

Όσον αφορά στις ανεπιθύμητες ενέργειες, φαίνεται ότι είναι ανάλογες των συνηθισμένων εμβολίων, όπως χαμηλός πυρετός ή τοπικός ερεθισμός.

«Η τρίτη δόση σε άτομα άνω των 18 ετών δημιούργησε ερωτήματα για τις μικρότερες ηλικίες. Η Εθνική Επιτροπή αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανακοινώσεις τις δικές της συστάσεις» πρόσθεσε η κα Θεοδωρίδου.

 

Πηγή: ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων