01/12/2022 01/12/2022 Με αναφορές στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στην Τουρκία η οποία συνεχίζει την πρακτική των προκλήσεων σε βάρος της Ελλάδας. Στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου 2022, αναφέρθηκε πως, δόθηκε μήνυμα προς την Ελλάδα, για να τερματίσει κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με στρατιωτικοποίηση των νησιών του...
01 Δεκεμβρίου, 2022 - 20:33
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2022 - 20:34

Προκαλεί ξανά o Eρντογάν: «Να σταματήσει την στρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου η Ελλάδα»

Διαδώστε:
Προκαλεί ξανά o Eρντογάν: «Να σταματήσει την στρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου η Ελλάδα»

Με αναφορές στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στην Τουρκία η οποία συνεχίζει την πρακτική των προκλήσεων σε βάρος της Ελλάδας.

Στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου 2022, αναφέρθηκε πως, δόθηκε μήνυμα προς την Ελλάδα, για να τερματίσει κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

«Αναμένουμε από την Ελλάδα να τερματίσει το συντομότερο δυνατό τη στατιωτικοποίηση των νησιών με αποστατιωτικοποιημένο καθεστώς, και όλες τις παραβιάσεις διεθνών συνθηκών και του διεθνούς δικαίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση μετά το πέρας της συνεδρίασης υπό τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράληλα, σε δήλωση που δόθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης αναφέρεται για την τελευταία πρόκληση σε βάρος της Κύπρου να εντάξει τα κατεχόμενα στον Οργανισμό τουρκικών Κρατών: «Εκφράστηκε η ικανοποίηση για την αποδοχή της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών ως παρατηρητή και η υποστήριξη που δόθηκε στη δίκαιη υπόθεση των Τουρκοκυπρίων, που είναι αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού κόσμου. Δηλώθηκε ότι αυτό θα συνεχιστεί και ότι αναμένουμε παρόμοια βήματα από άλλους διεθνείς οργανισμούς και χώρες».

Μήνυμα Δένδια κατά του αναθεωρητισμού
Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από την 29η Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ έστειλε μήνυμα σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών και κατά του αναθεωρητισμού.

«Κοινή γραμμή όλων των τοποθετήσεών μου, τόσο στην Υπουργική Σύνοδο, όσο και στις διμερείς επαφές, ήταν οι πάγιες αρχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής: Η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο, στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων ανεξαρτήτως των κρατών, και, κυρίως, η καταδίκη κάθε αναθεωρητισμού από οπουδήποτε και αν προέρχεται», τόνισε ο κ. Δένδιας.

Σχετικά με τις εργασίες τις συνόδου, ανέφερε ότι οι υπουργοί εξέτασαν το περιβάλλον ασφάλειας, τόσο σε Ευρω-Ατλαντικό πλαίσιο, όσο και σε Ευρω-Ασιατικό πλαίσιο. «Αυτό, άλλωστε, είναι το καθοριστικό, το διαφοροποιό στοιχείο αυτού του Οργανισμού», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων