29/05/2023 30/05/2023 Δεν έλειψαν και φέτος οι γνωστές προκλήσεις από την ηγεσία της Τουρκίας ανήμερα της θλιβερής 570ης επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης και στον απόηχο των Προεδρικών εκλογών στη γειτονική χώρα. Λίγες ώρες μετά τη μεγάλη νίκη του στις εκλογές και τους πανηγυρισμούς εκατοντάδων οπαδών του μέσα στην Αγία Σοφία, ο επανεκλεγείς Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ...
29 Μαΐου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2023 - 3:13

Προκλήσεις Ερντογάν και Τούρκων υπουργών ανήμερα της μαύρης επετείου της Άλωσης της Πόλης

Διαδώστε:
Προκλήσεις Ερντογάν και Τούρκων υπουργών ανήμερα της μαύρης επετείου της Άλωσης της Πόλης

Δεν έλειψαν και φέτος οι γνωστές προκλήσεις από την ηγεσία της Τουρκίας ανήμερα της θλιβερής 570ης επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης και στον απόηχο των Προεδρικών εκλογών στη γειτονική χώρα.

Λίγες ώρες μετά τη μεγάλη νίκη του στις εκλογές και τους πανηγυρισμούς εκατοντάδων οπαδών του μέσα στην Αγία Σοφία, ο επανεκλεγείς Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην «Κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης», επανέλαβε τις προκλητικές εθνικιστικές κορώνες με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Χαιρετίζω την 570η επέτειο της Kατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, που έχει χαραχθεί στην ιστορία και επισφραγίζει το γεγονός ότι η Ανατολία θα συνεχίσει να είναι η αιώνια Τουρκική πατρίδα. Τιμώ τη μνήμη του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ Χαν και τον ηρωικό στρατό του, που ευλογήθηκαν με τα καλά νέα του Προφήτη μας, ο οποίος άνοιξε και έκλεισε μια εποχή», έγραψε ο Ερντογάν αναφερόμενος στον Μωάμεθ τον Πορθητή.

Σε όλο αυτό το παραλήρημα ο νεοκλεγείς Πρόεδρος δεν είναι μόνος του, καθώς τόσο ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου όσο και ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοΐλου, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για την μαύρη επέτειο.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για μια από τις πιο «ένδοξες νίκες της ένδοξης ιστορίας μας».

«Ευτυχισμένη 570η επέτειος από την Κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, μια από τις πιο ένδοξες νίκες της ένδοξης ιστορίας μας. Τιμώ τη μνήμη του νικητή αρχηγού Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ Χαν και των ηρωικών προγόνων μας, που άνοιξαν μια νέα εποχή, άλλαξαν τον ρου της ιστορίας και μετέτρεψαν την Οθωμανική Αυτοκρατορία σε παγκόσμιο κράτος. Στον Αιώνα της Τουρκίας, θα προστατεύσουμε την κληρονομιά που άφησαν οι πρόγονοί μας και θα πάμε τη χώρα μας μπροστά παίρνοντας δύναμη από την εύνοια και τη θέληση του έθνους μας», έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Νωρίτερα, ο Yπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, εμφανίστηκε στην Αγία Σοφία, συμμετέχοντας στην πρωινή προσευχή η οποία έγινε από τον Πρόεδρο της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας και ανώτατο ιμάμη της χώρας, Αλί Ερμπάς.

Σε σχετική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Σοϊλού δημοσίευσε φωτογραφίες και έγραψε: «Στο πρωινό της Νίκης του Αιώνα, στην επέτειο της Κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, κάναμε την πρωινή μας προσευχή στο τζαμί της Αγίας Σοφίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μνήμη Αλώσεως: Η “αμετάκλητη σάρωση ενός πολιτισμού”, τα “πανηγύρια” της επανεκλογής στην Αγιά Σοφιά και ο τελευταίος Αυτοκράτορας

Τουρκία: Οπαδοί του Ερντογάν πανηγυρίζουν μέσα στην Αγία Σοφία

Τουρκικές εκλογές: Μεγάλος νικητής ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

(Κεντρική φωτογραφία αρχείου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων