10/08/2020 10/08/2020 Ασταμάτητη είναι η τουρκική προκλητικότητα, καθώς σε δήλωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στην Αν. Μεσόγειο. «Η πλευρά που αυξάνει την ένταση στη Μεσόγειο δεν είναι η Τουρκία, αλλά η Ελλάδα», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, όπως μεταδίδει το TRT Haber, και προσθέτει: «Δεν εναπόκειται σε κανέναν να προσπαθήσει να...
10 Αυγούστου, 2020 - 19:46
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2020 - 19:51

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση»

Διαδώστε:
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση»

Ασταμάτητη είναι η τουρκική προκλητικότητα, καθώς σε δήλωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στην Αν. Μεσόγειο.

«Η πλευρά που αυξάνει την ένταση στη Μεσόγειο δεν είναι η Τουρκία, αλλά η Ελλάδα», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, όπως μεταδίδει το TRT Haber, και προσθέτει: «Δεν εναπόκειται σε κανέναν να προσπαθήσει να αποκλείσει τη χώρα μας από τη Μεσόγειο, η οποία βρίσκεται υπό τουρκική κυριαρχία εδώ και αιώνες».

Η Ελλάδα έχει δείξει ότι δεν είναι ειλικρινής σχετικά με τον διάλογο με την πειρατική συμφωνία που συνήψε με την Αίγυπτο στις 6 Αυγούστου 2020. Με αυτήν τη συμφωνία, παραβιάστηκε η υφαλοκρηπίδα της χώρας μας και της Λιβύης στην Ανατολική Μεσόγειο. Με αυτήν την εξέλιξη, το πλοίο Oruc Reis ξεκίνησε την προγραμματισμένη σεισμική ερευνητική δραστηριότητα από σήμερα. Δεν υπάρχει νομική βάση για την Ελλάδα να αντιταχθεί στη δραστηριότητά μας», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ σε άλλο σημείο.

«Η Τουρκία έχει την ισχύ, τη δυνατότητα να καταστρέψει «συμμαχίες του κακού» στη Μεσόγειο που είναι εναντίον της», προσθέτει. «Όσοι ενεργούν σύμφωνα με το “Είμαι ο μοναδικός ιδιοκτήτης της Μεσογείου” θα απογοητευτούν πικρά», επισημαίνει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Το τουρκικό Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Η δήλωση έρχεται μετά τις πληροφορίες ότι το Oruc Reis πλέει, πλέον, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, έχοντας, μάλιστα, ρίξει και καλώδια, χωρίς ωστόσο, να διεξάγει ακόμα έρευνες. Την ίδια ώρα, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, τρία πολεμικά πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται κοντά στο τουρκικό ερευνητικό πλοίο και τη συνοδεία του, ενώ πολλά άλλα βρίσκονται πίσω από αυτά.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων