02/02/2023 02/02/2023 Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μίλησε στην «Ημέρα Διακεκριμένου Παρατηρητή» της Χειμερινής Άσκησης 2023 που διεξάγεται στο Καρς της ανατολικής Τουρκίας, όπου αναφέρθηκε και πάλι σε «προκλήσεις» της Ελλάδας. «Ακολουθώντας όσο το δυνατόν πιο λογική, συνετή και σταθερή εξωτερική πολιτική σε όλα αυτά τα θέματα, δυστυχώς, η Ελλάδα, η σύμμαχος και γείτονάς μας,...
02 Φεβρουαρίου, 2023 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2023 - 16:17

Προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Ενοχλητικές οι επισκέψεις σε μέρη κοντά στην Τουρκία

Διαδώστε:
Προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Ενοχλητικές οι επισκέψεις σε μέρη κοντά στην Τουρκία

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μίλησε στην «Ημέρα Διακεκριμένου Παρατηρητή» της Χειμερινής Άσκησης 2023 που διεξάγεται στο Καρς της ανατολικής Τουρκίας, όπου αναφέρθηκε και πάλι σε «προκλήσεις» της Ελλάδας.

«Ακολουθώντας όσο το δυνατόν πιο λογική, συνετή και σταθερή εξωτερική πολιτική σε όλα αυτά τα θέματα, δυστυχώς, η Ελλάδα, η σύμμαχος και γείτονάς μας, συνεχίζει με προκλητικές και κλιμακωτές ενέργειες και ρητορική. Και σε αυτό το θέμα, φυσικά, προσπαθούμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας όσο μπορούμε. Δεν υπάρχει καμία απολύτως απειλή. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ό,τι γίνεται από την Ελλάδα όσο πιο ψύχραιμα γίνεται.

Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι, αντίθετα με τις συμφωνίες, ο εξοπλισμός των νησιών με μη στρατιωτικό καθεστώς και οι προκλητικές ομιλίες, κινήσεις και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια ορισμένων επισκέψεων σε μέρη κοντά στην Τουρκία δεν είναι σκόπιμο, είναι ενοχλητικό. Επιπλέον, βλέπουμε ότι ως απάντηση στο κάλεσμά μας για ειρήνη και διάλογο, είναι ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας, στο πνεύμα της γειτονίας, να επιδιώκει η Ελλάδα κάποιες τεχνητές συμμαχίες ή να εμπλέκεται σε έναν μάταιο εξοπλισμό ενώ στέκεται στη μέση το NATO. Περιμένουμε να το καταλάβουν και αυτοί», είπε χαρακτηριστικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων