30/01/2023 30/01/2023 Παραμονή της κορύφωσης της κρίσης των Ιμίων (25-31 Ιανουαρίου 1996) η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη για άλλη μία φορά σε επιθετική ρητορική, ενώ δεν έλειψαν οι πτήσεις ζεύγους τουρκικών αεροσκαφών πάνω από Οινούσσες, Παναγιά και Βορειο-ανατολικές ακτές της Χίου. «Δεύτερη άλωση η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί» Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, μιλώντας...
30 Ιανουαρίου, 2023 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2023 - 15:05

Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν και πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών παραμονή της κρίσης των Ιμίων

Διαδώστε:
Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν και πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών παραμονή της κρίσης των Ιμίων

Παραμονή της κορύφωσης της κρίσης των Ιμίων (25-31 Ιανουαρίου 1996) η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη για άλλη μία φορά σε επιθετική ρητορική, ενώ δεν έλειψαν οι πτήσεις ζεύγους τουρκικών αεροσκαφών πάνω από Οινούσσες, Παναγιά και Βορειο-ανατολικές ακτές της Χίου.

«Δεύτερη άλωση η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί»

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, μιλώντας σε συγκέντρωση της νεολαίας του κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), χαρακτήρισε «έντιμο» τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, «ανέντιμο» τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανούελ Μακρόν, απείλησε τις ΗΠΑ για τα F-35 και τα F-16, και τόνισε ότι η Σουηδία «θα πάθει σοκ».

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν διάβασε ένα «προφητικό» ποίημα στο οποίο εμφανίζεται ως νέος πορθητής: «Αγία Σοφία, υπέροχε ναέ! Μην ανησυχείς τα εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή θα γκρεμίσουν όλα τα είδωλα και θα σε μετατρέψουν και πάλι σε τζαμί. Θα κλαίνε όταν θα ετοιμαστούν για προσευχή και θα γονατίσουν για να προσευχηθούν. Οι ήχοι των προσευχών θα γεμίσουν και πάλι τους άδειους τρούλους. Θα είναι η δεύτερη Άλωση. Οι ποιητές θα γράψουν έπος. Οι προσευχές θα την αναγγείλουν. Οι ήχοι των προσευχών που θα ακουστούν από τους άδειους σήμερα μιναρέδες θα ακουστούν και πάλι στο Διάστημα.

Όλος ο κόσμος θα νομίζει πως αναστήθηκε ο Μωάμεθ ο Πορθητής Δεύτερη Άλωση αυτό θα συμβεί, αυτές οι ημέρες είναι κοντά, ίσως πιο κοντά και από το αύριο. Δόξα τον Αλλάχ, αξιωθήκαμε να φτάσουμε σε αυτό το αύριο. Ακούσατε το ποίημα και έλεγε η θα ανοίξει. Η Αγία Σοφία…. Άνοιξε η Αγία Σοφία; Μας αξίωσε ο Θεός. Δόξα τον Αλλάχ».

Πτήσεις πάνω από την Χίο

Συγκεκριμένα, ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε σήμερα το μεσημέρι στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια πέταξε πάνω από τις Οινούσσες στα 25.000 πόδια στις 13:37 μ.μ., την Παναγιά και πάλι τις Οινούσσες στα 22.000 πόδια στις 13:45 μ.μ., και ένα λεπτό αργότερα πάνω από τις βορειοανατολικές ακτές της Χίου στα 28.000 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ, skai.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων