16/08/2021 16/08/2021 Με συγκίνηση αποχώρησαν οι πυροσβέστες από την Μολδαβία και την Ρουμανία τον Δεκαπενταύγουστο από τη Βόρεια Εύβοια. Για δεκαπέντε ημέρες είχαν στήσει την βάση τους στο χωριό Προκόπι, στο δημοτικό σχολείο του χωριού. Χθες, ανήμερα της γιορτής της Θεοτόκου, ζήτησαν από τον ιερέα του Ιερού Ναού του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου να τους ευλογήσει πριν...
16 Αυγούστου, 2021 - 14:41
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2021 - 14:58

ΠΡΟΚΟΠΙ: Με την ευχή της Εκκλησίας αναχώρησαν Ρουμάνοι και Μολδαβοί πυροσβέστες

Διαδώστε:
ΠΡΟΚΟΠΙ: Με την ευχή της Εκκλησίας αναχώρησαν Ρουμάνοι και Μολδαβοί πυροσβέστες

Με συγκίνηση αποχώρησαν οι πυροσβέστες από την Μολδαβία και την Ρουμανία τον Δεκαπενταύγουστο από τη Βόρεια Εύβοια. Για δεκαπέντε ημέρες είχαν στήσει την βάση τους στο χωριό Προκόπι, στο δημοτικό σχολείο του χωριού.

Χθες, ανήμερα της γιορτής της Θεοτόκου, ζήτησαν από τον ιερέα του Ιερού Ναού του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου να τους ευλογήσει πριν αποχωρήσουν. Ο πατέρας Νικόλας διάβασε ευχές αλλά τους ευχαρίστησε θερμά για την βοήθεια τους στην δύσκολη μάχη με τις φλόγες. «Μας βοήθησαν πάρα πολύ, είχαν τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, οχήματα, ήταν παράδειγμα» δηλώνει στο makthes.gr ο προϊστάμενος προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου, πατέρας Νικόλαος.

Οι 108 Ρουμάνοι πυροσβέστες φιλοξενήθηκαν στον ξενώνα του Ιερού Ναού που βρίσκονται τα ιερά λείψανα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου και εκκλησιάστηκαν μαζί με τους κατοίκους. «Πριν αποχωρήσουν από τις χώρες τους για την Ελλάδα είχαν ζητήσει να τους ευλογήσουν. Το ίδιο έκαναν και τώρα, μας ζήτησαν να τους ευλογήσουμε για να επιστρέψουν με ασφάλεια στη χώρε τους» σημειώνει ο πατέρας Νικόλαος.

Οι επικεφαλής των αποστολών αντάλλαξαν σημαίες με τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής αλλά και δώρα, ενώ έγιναν και τιμητικές βραβεύσεις.

Πηγή: www.makthes.gr – Θεολόγος Ηλιού

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων