12/11/2020 12/11/2020 Ενοχλημένοι δείχνουν οι Τούρκοι από την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Μάικ Πομπέο την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία προκειμένου να συζητήσει θέματα που έχουν να κάνουν με τις θρησκευτικές ελευθερίες στη χώρα. Επικρίνοντας την αναφορά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το ζήτημα η Τουρκία υποστηρίζει ότι οι ελευθερία είναι εγγυημένη για όλα τα θρησκεύματα στη χώρα. «Εντελώς ακατάλληλη η γλώσσα...
12 Νοεμβρίου, 2020 - 9:29
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2020 - 10:49

Προστατεύουμε τις θρησκευτικές ελευθερίες λένε οι Τούρκοι

Διαδώστε:
Προστατεύουμε τις θρησκευτικές ελευθερίες λένε οι Τούρκοι

Ενοχλημένοι δείχνουν οι Τούρκοι από την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Μάικ Πομπέο την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία προκειμένου να συζητήσει θέματα που έχουν να κάνουν με τις θρησκευτικές ελευθερίες στη χώρα. Επικρίνοντας την αναφορά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το ζήτημα η Τουρκία υποστηρίζει ότι οι ελευθερία είναι εγγυημένη για όλα τα θρησκεύματα στη χώρα.

«Εντελώς ακατάλληλη η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η θρησκευτική ελευθερία των πολιτών μας από διαφορετικές θρησκείες προστατεύεται. Επομένως, η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στην ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη χώρα μας είναι εντελώς ακατάλληλη», ανέφερε το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε ότι θα κάνει περιοδεία σε επτά χώρες-συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στον Καύκασο. Η περιοδεία, που αρχίζει την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την 23η Νοεμβρίου, θα ξεκινήσει στο Παρίσι, όπου ο Πομπέο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Στην Τουρκία ο κ. Πομπέο, σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπηρεσιών του, θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, για να συζητήσει μαζί του «ζητήματα θρησκευτικού ενδιαφέροντος στην Τουρκία και στην περιφέρεια και να προωθήσει τη σθεναρή στάση [των ΗΠΑ] ως προς τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων