03/02/2020 03/02/2020 Τον σημαντικό ρόλο της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ως βασικού εκφραστή της Οικουμενικότητας της Ορθοδοξίας, εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο τόσο για την ενότητα της Ορθοδοξίας όσο και για τα εθνικά θέματα της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η συνάντηση...
03 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2020 - 19:34

ΠτΔ: «Την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας εκφράζει μόνον ο Οικ. Πατριάρχης»- Αύριο η συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Οικ. Πατριάρχη

Διαδώστε:
ΠτΔ: «Την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας εκφράζει μόνον ο Οικ. Πατριάρχης»- Αύριο η συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Οικ. Πατριάρχη

Τον σημαντικό ρόλο της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ως βασικού εκφραστή της Οικουμενικότητας της Ορθοδοξίας, εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο τόσο για την ενότητα της Ορθοδοξίας όσο και για τα εθνικά θέματα της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η συνάντηση του Παναγιώτατο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας εκφράζει μόνον ο Οικουμενικός Πατριάρχης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την Καλαμάτα, όπου παρέστη στον εορτασμό της Πολιούχου Παναγίας Υπαπαντής.

Κατά τον εορτασμό της Υπαπαντής του Σωτήρος στην Καλαμάτα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος και το Φανάρι εκπροσωπήθηκαν από τον Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα του δήλωσε πως «Ό,τι έπραξα κι ό,τι θα πράξω στο μέλλον, όπως όλοι οι Ορθόδοξοι Έλληνες, είναι οφειλόμενο χρέος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αυτές τις δύσκολες ώρες. Τη βούλησή μας, οι Ορθόδοξοι Έλληνες και η Ελλαδική Εκκλησία, να υπερασπιστούμε τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη, έναντι όλων των Ορθοδόξων θα πρέπει να την κάνουμε πράξη συνεχώς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, αναφορικά με την Εκκλησία της Ελλάδος, τόνισε ότι «αποτελεί βοηθό εκπληρώσεως της αποστολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον ενωτικό του ρόλο στην Ορθοδοξία

Το ταξίδι στο Αμπού Ντάμπι

Για τα ΗΑΕ αναχωρεί σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης προκειμένου να συμμετάσχει στην διαθρησκειακή συνάντηση στο Αμπού Ντάμπι. Εκεί βρίσκεται και ο πρωθυπουργός.

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

«Η Α.Θ.Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προσκληθείς επισήμως όπως μετάσχη διαθρησκειακής συναντήσεως εν τη Πρωτευούση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναχωρεί αύριον, Δευτέραν, 3ην Φεβρουαρίου (2020), εις Abu–Dhabi, συνοδευόμενος υπό των Σεβ. Μητροπολιτών Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και του Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχου κ. Αετίου.
Την πρωίαν της Τρίτης, 4ης ιδίου,η Α. Θ. Παναγιότης θα συναντηθή μετά του Εξοχ. κ. Κυριακού Μητσοτάκη, Πρωθυπουργού της Ελλάδος, επισκεπτομένου, κατά αγαθήν συγκυρίαν τας ιδίας ημέρας, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων