10/05/2019 10/05/2019 «Πυρρίχιος Δρόμος: Πειραιάς – Θεσσαλονίκη. Ποδηλατώντας με τη Φλόγα του Πόντου». Με το σύνθημα αυτό, και στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων, θα πραγματοποιηθεί ποδηλατική δράση λαμπαδηφορίας συμβολικής ένωσης των δύο μεγαλύτερων λιμανιών, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, που υποδέχθηκαν χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες από τον Πόντο, επιζήσαντες της Γενοκτονίας. Πίσω από...
10 Μαΐου, 2019 - 13:39
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2019 - 14:40

“Πυρρίχιος Δρόμος: Ποδηλατώντας με τη Φλόγα του Πόντου”

Διαδώστε:
“Πυρρίχιος Δρόμος: Ποδηλατώντας με τη Φλόγα του Πόντου”

«Πυρρίχιος Δρόμος: Πειραιάς – Θεσσαλονίκη. Ποδηλατώντας με τη Φλόγα του Πόντου». Με το σύνθημα αυτό, και στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων, θα πραγματοποιηθεί ποδηλατική δράση λαμπαδηφορίας συμβολικής ένωσης των δύο μεγαλύτερων λιμανιών, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, που υποδέχθηκαν χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες από τον Πόντο, επιζήσαντες της Γενοκτονίας. Πίσω από το εγχείρημα βρίσκονται τα πολιτιστικά σωματεία της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας, του Συλλόγου Ποντίων Νομού Εύβοιας «Οι Κομνηνοί», του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Βόλου «Οι Αργοναύτες», της Ένωσης Ποντίων Πιερίας και της Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς, αλλά και ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφυλλίδης.

Η αφή της φλόγας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαΐου (ώρα 16:00) στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά, μπροστά από το Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από την Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

«Από τον Πειραιά που φιλοξένησε πρώτος τον πόνο για την απώλεια της ιστορικής μας πατρίδας, ως την πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας που έγινε η μάνα που αγκάλιασε τον ποντιακό ελληνισμό, η δράση μας αυτή ας αποτελέσει φέτος τη δική μας κοινή προσπάθεια να μεταφέρουμε το μήνυμά μας σε ολόκληρη τη χώρα και το εξωτερικό» αναφέρει το δελτίο Τύπου των συλλόγων για την ποδηλατική δράση.

Το ταξίδι της φλόγας θα ξεκινήσει από το Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Πειραιά από την Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας και ποδηλάτες περνώντας από κεντρικά σημεία πόλεων και μνημείων θα καταλήξει στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα την υποδεχτεί η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς και συμβολικά θα τοποθετήσει τη δάδα στο μνημείο, όπου στη συνέχεια θα γίνουν οι κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

«Για εμάς ουσιαστικά μέσω της φλόγας ενώνουμε τις φωνές μας, ειρηνικά και μέσω του αθλητισμού βροντοφωνάζουμε για τη δίκαιη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού» ανέφερε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς, Κώστας Ζώης.

Διαδρομή φλόγας:

14/5 Πειραιάς και αργότερα Χαλκίδα
15/5 Αγιόκαμπος / Γλύφα
16/5 Βόλος
17/5 Λάρισα
18/5 Κατερίνη
19/5 Θεσσαλονίκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων