12/11/2022 12/11/2022 Επικήδειο εκφώνησε στην Εξόδιος Ακολουθία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’ η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία δήλωσε ότι συμμετέχει στο πένθος του Κυπριακού λαού εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τόνισε ιδιαίτερα τους συνδετικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και εξήρε το έργο του μακαριστού Αρχιεπισκοπικού το οποίο χαρακτήρισε ιστορικό. Αναφέρθηκε, επίσης, στο...
12 Νοεμβρίου, 2022 - 13:52
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2022 - 14:56

Σακελλαροπούλου: Το έργο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου υπήρξε ιστορικό (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Σακελλαροπούλου: Το έργο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου υπήρξε ιστορικό (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Επικήδειο εκφώνησε στην Εξόδιος Ακολουθία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’ η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία δήλωσε ότι συμμετέχει στο πένθος του Κυπριακού λαού εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Τόνισε ιδιαίτερα τους συνδετικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και εξήρε το έργο του μακαριστού Αρχιεπισκοπικού το οποίο χαρακτήρισε ιστορικό.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο γεγονός ότι η Εκκλησία της Κύπρου υπήρξε πάντα συνοδοιπόρος της Μητρός Εκκλησίας καθώς και των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων ενώ αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Εκκλησίας της Κύπρου στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδος στην Κρήτη καθώς και την αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από την κ. Σακελλαροπούλου.

 

Διαβάστε ακόμη:

Με δάκρυα στα μάτια το “ύστατο χαίρε” του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο

Η Εξόδιος Ακολουθία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’ – Το “ύστατο χαίρε” στον επί 16 χρόνια Προκαθήμενο (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Αναστασιάδης: “Η Κύπρος βρήκε στο πρόσωπό του έναν ακαταπόνητο Ιεράρχη”

Τα μηνύματα Σακελλαροπούλου – Κεραμέως στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Αφίχθη στην Κύπρο μετά από 5 αιώνες Οικουμενικός Πατριάρχης

Στην Κύπρο ο Θυατείρων & Μεγάλης Βρετανίας για την Εξόδιο Ακολουθία του Αρχιεπισκόπου

Φωτογραφίες: presidency.gov.cy

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων