14/03/2021 14/03/2021 Επειδή η περίοδος της Σαρακοστής είναι πένθιμος, δεν έχουμε θυσιαστήριο (Θεία Κοινωνία) τις καθημερινές ημέρες, δεδομένου ότι η Θεία Λειτουργία είναι χαρμόσυνο γεγονός. Έτσι, έχουμε θυσιαστήριο μόνο το Σάββατο και την Κυριακή και η Θεία Κοινωνία των ημερών αυτών φυλάγεται για να προσφερθεί στη συνέχεια, στην προηγιασμένη ”Θεία Λειτουργία” (δεν είναι Θεία Λειτουργία, αλλά μια...
14 Μαρτίου, 2021 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2021 - 18:55

Σαρακοστή: Γιατί δεν έχουμε Θεία Κοινωνία τις καθημερινές

Διαδώστε:
Σαρακοστή: Γιατί δεν έχουμε Θεία Κοινωνία τις καθημερινές

Επειδή η περίοδος της Σαρακοστής είναι πένθιμος, δεν έχουμε θυσιαστήριο (Θεία Κοινωνία) τις καθημερινές ημέρες, δεδομένου ότι η Θεία Λειτουργία είναι χαρμόσυνο γεγονός.

Έτσι, έχουμε θυσιαστήριο μόνο το Σάββατο και την Κυριακή και η Θεία Κοινωνία των ημερών αυτών φυλάγεται για να προσφερθεί στη συνέχεια, στην προηγιασμένη ”Θεία Λειτουργία” (δεν είναι Θεία Λειτουργία, αλλά μια Ακολουθία συνδεδεμένη με εσπερινό).

Όλα αυτά γίνονται, για να μπορεί ο άνθρωπος να Κοινωνεί περισσότερες μέρες, να πυκνώσει δηλ. την Θεία Κοινωνία, αφού την περίοδο της Σαρακοστής ο πόλεμος του εχθρού είναι δριμύτερος και θα πρέπει να υπάρχει ένα πνευματικό αντίβαρο, ώστε να ανταπεξέλθει ο άνθρωπος στις δυσκολίες.

Δημήτριος Παναγόπουλος Ιεροκήρυκας †

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων