29/01/2022 29/01/2022 Παρά του ότι τις δύο προηγούμενες μέρες φαίνεται ότι πρυτάνευσε η διπλωματία στην κρίση ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία και αποφεύχθηκε μια πιθανή σύρραξη ,το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, μεταδίδει την πληροφορία ότι οι Ρώσοι συγκεντρώνουν φιάλες αίματος στα σύνορα με την Ουκρανία. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ρωσική πλευρά συγκεντρώνει επίσης...
29 Ιανουαρίου, 2022 - 9:07
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2022 - 9:28

Σε αναμονή οι εξελίξεις στο μέτωπο Ουκρανίας Ρωσίας

Διαδώστε:
Σε αναμονή οι εξελίξεις στο μέτωπο Ουκρανίας Ρωσίας

Παρά του ότι τις δύο προηγούμενες μέρες φαίνεται ότι πρυτάνευσε η διπλωματία στην κρίση ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία και αποφεύχθηκε μια πιθανή σύρραξη ,το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, μεταδίδει την πληροφορία ότι οι Ρώσοι συγκεντρώνουν φιάλες αίματος στα σύνορα με την Ουκρανία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ρωσική πλευρά συγκεντρώνει επίσης ιατρικό εξοπλισμό για τη φροντίδα τραυματιών, σύμφωνα πάντα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, που επικαλείται τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους. Την πληροφορία απέφυγε να σχολιάσει ρωσική πλευρά και το Πεντάγωνο.

Ωστόσο με αμείωτη ένταση συνεχίζονται και οι διπλωματικές αντιπαραθέσεις,  Δύσης-Ρωσίας γύρω από την Ουκρανία.

Όλες οι πλευρές κινούνται πια κατά τρόπο σύνθετο και σε πολλά επίπεδα, αναλαμβάνοντας ποικίλες στρατιωτικές, διπλωματικές και επικοινωνιακές πρωτοβουλίες, την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες για επικείμενη ρωσική εισβολή.

Η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, όταν το έδαφος στο πεδίο θα έχει παγώσει, γεγονός που θα ευνοεί τη μετακίνηση των ρωσικών τεθωρακισμένων, μετέφερε στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζο Μπάιντεν, στη διάρκεια μακράς τηλεφωνικής επικοινωνίας τους τη νύχτα της Πέμπτης, όπως επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι των δύο χωρών στις κατά τα άλλα αποκλίνουσες περιγραφές της συνομιλίας.

«Ανώνυμες πηγές διαδίδουν ψεύδη» ήταν η απάντηση της Εμιλι Χόουμ, εκπροσώπου Τύπου του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Κατά τη Χόουμ, ο πρόεδρος Μπάιντεν «είπε ότι υπάρχει διακριτή πιθανότητα (όχι βεβαιότητα) ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο».

Αλλος Αμερικανός αξιωματούχος χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τον Ουκρανό ηγέτη «μακρές και σοβαρές, αλλά παραγωγικές».

Στο μεταξύ, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες Παρασκευή ότι θα στείλει «σύντομα» έναν μικρό αριθμό Αμερικανών στρατιωτών στην Ανατολική Ευρώπη, εν μέσω της έντασης στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας.

Ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του δεν είναι ικανοποιημένη με τις απαντήσεις των ΗΠΑ στις βασικές ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλειά της, αλλά οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων