02/03/2019 02/03/2019   Με τίποτα δε μπορούν να δεχθούν την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την χορήγηση της Αυτοκεφαλίας στο Πατριαρχείο της Μόσχας, ελπίζοντας σε μια αλλαγή των συνθηκών και συνάντηση Προκαθημένων ώστε να υπάρξει μια κοινή παρέμβαση στον Οικουμενικό Πατριάρχη, σύμφωνα με πηγές. Αυτό δείχνουν όλες οι κινήσεις τους και οι παρεμβάσεις τους με κάθε ευκαιρία...
02 Μαρτίου, 2019 - 10:04
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2019 - 10:21

Σε αναβρασμό για το θέμα της Αυτοκεφαλίας

Διαδώστε:
Σε αναβρασμό για το θέμα της Αυτοκεφαλίας

  Με τίποτα δε μπορούν να δεχθούν την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την χορήγηση της Αυτοκεφαλίας στο Πατριαρχείο της Μόσχας, ελπίζοντας σε μια αλλαγή των συνθηκών και συνάντηση Προκαθημένων ώστε να υπάρξει μια κοινή παρέμβαση στον Οικουμενικό Πατριάρχη, σύμφωνα με πηγές. Αυτό δείχνουν όλες οι κινήσεις τους και οι παρεμβάσεις τους με κάθε ευκαιρία αφού δεν έχουν αποδεχθεί τα νέα δεδομένα στην ουκρανική Εκκλησία.

Από τις ημέρες των εορτασμών για τα δέκα χρόνια της Πατριαρχείας του Προκαθήμενου της Ρωσικής Εκκλησίας γίνονται ζυμώσεις με τους Προκαθήμενους των άλλων Εκκλησιών ώστε να υπάρξει μια λύση που να μην πλήξει την Ορθοδοξία. Μάλιστα οι πληροφορίες ήθελαν εκείνη την περίοδο να υπάρξει μια σημαντική μαζική αντίδραση με αφορμή τα δεκάχρονα, κάτι το οποίο δεν κατάφεραν τελικά,ίσως γιατί κάποιοι Προκαθήμενοι ήξεραν τι θα σήμαινε αυτό στις σχέσεις τους με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσική πλευρά έχει προσπαθήσει να πείσει τους Προκαθήμενους των υπόλοιπων εκκλησιών να γίνει μια συνάντηση μεταξύ τους στη Ρωσική Πρωτεύουσα και να συντάξουν μια επιστολή η οποία θα απευθύνεται προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη ζητώντας του να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και να ακούσει και τις θέσεις των υπολοίπων εκκλησιών που ως τώρα από σεβασμό στο πρόσωπό του, δεν έχουν κοινοποιήσει την ενδεχόμενη αντίδρασή τους. ( Δεν είναι άλλωστε ξεκάθαρο πλην ορισμένων περιπτώσεων ποιοι Προκαθήμενοι είναι αυτοί που είναι υπέρ ή κατά της αυτοκεφαλίας.)

Η συνάντηση των Προκαθημένων η οποία προετοιμαζόταν τελικά δεν έγινε, για άγνωστους λόγους όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει επιχειρηθεί η μεμονωμένη επικοινωνία μαζί τους, ώστε να μην υπάρξουν διαρροές.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστή η παρέμβαση του Πατριάρχη Αντιοχείας στον  Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο  να συζητήσει σε πανορθόδοξο επίπεδο το θέμα της Ουκρανίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης όμως αρνήθηκε
και αυτή του η απάντηση περιέχεται στην επιστολή του προς τον Πατριάρχη Αντιοχεία, όπως δημοσιεύει η επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου της Μόσχας (http://www.patriarchia.ru/db/text/5382212.html)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων