26/10/2021 26/10/2021 Εθνικό πένθος κηρύσσεται, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά η οποία  απεβίωσε χθες Δευτέρα στις 12:04 στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”. Τόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Πρωθυπουργός θα τροποποιήσουν το πρόγραμμά τους προκειμένου να βρεθούν...
26 Οκτωβρίου, 2021 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2021 - 9:07

Σε εθνικό πένθος η χώρα αύριο – Ακυρώθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Σε εθνικό πένθος η χώρα αύριο – Ακυρώθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Εθνικό πένθος κηρύσσεται, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά η οποία  απεβίωσε χθες Δευτέρα στις 12:04 στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Τόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Πρωθυπουργός θα τροποποιήσουν το πρόγραμμά τους προκειμένου να βρεθούν αύριο στην Εξόδιο ακολουθία. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η προγραμματισμένη για αύριο μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, λόγω της ημέρας πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός για την εκδημία της Φώφης Γεννηματά. Τη σχετική απόφαση, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπογράφει η υπηρεσιακή γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Γεωργία Βαλατσού.

Οι μαθητικές παρελάσεις στην υπόλοιπη χώρα, καθώς και η στρατιωτική παρέλαση, την επόμενη μέρα, ανήμερα της εθνικής εορτής, θα πραγματοποιηθούν κανονικά, σύμφωνα με την απόφαση της οικείας Περιφέρειας.

Αύριο Τετάρτη η Εξόδιος ακολουθία της Φώφης Γεννηματά

Σε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών, από τις 10 το πρωί της Τετάρτης, θα εκτεθεί η σορός της Φώφης Γεννηματά. Όπως έγινε γνωστό, από το Κίνημα Αλλαγής, η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στη Μητρόπολη, στις 2 το μεσημέρι και στη συνέχεια η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη η Εξόδιος ακολουθία 

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φωτεινής Γεννηματά.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων