04/12/2023 04/12/2023 Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών σημειώθηκε στις 9:42 πμ ώρα Ελλάδας (τοπική 10:42 πμ) στην περιοχή του κόλπου του Γκέμλικ στο νότιοανατολικό τμήμα της Θάλασσας του Μαρμαρά. Το εστιακό βάθος κατεγράφη στα 8,98 χλμ. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κωνσταντινούπολη, κυρίως στην ασιατική πλευρά της μεγαλούπολης, στην Προύσα και στις γύρω περιοχές. Ο υπουργός...
04 Δεκεμβρίου, 2023 - 10:53

Σεισμός 5,1 βαθμών στη Θάλασσα του Μαρμαρά

Διαδώστε:
Σεισμός 5,1 βαθμών στη Θάλασσα του Μαρμαρά

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών σημειώθηκε στις 9:42 πμ ώρα Ελλάδας (τοπική 10:42 πμ) στην περιοχή του κόλπου του Γκέμλικ στο νότιοανατολικό τμήμα της Θάλασσας του Μαρμαρά.

Το εστιακό βάθος κατεγράφη στα 8,98 χλμ.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κωνσταντινούπολη, κυρίως στην ασιατική πλευρά της μεγαλούπολης, στην Προύσα και στις γύρω περιοχές.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγιά δήλωσε: “Στο σεισμό που σημειώθηκε με μέγεθος 5,1 βαθμών στα ανοικτά των ακτών του Γκεμλίκ στη θάλασσα του Μαρμαρά και έγινε αισθητός στις γειτονικές επαρχίες, όλες οι ομάδες των αρμόδιων φορέων μας, ιδίως η AFAD, στάλθηκαν στην περιοχή για επιτόπιες έρευνες. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Εύχομαι στους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό περαστικά. Είθε ο Θεός να προστατεύει τη χώρα και το έθνος μας από καταστροφές”.

Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN TÜRK, ο ειδικός σε θέματα σεισμών καθηγητής Σουκρού Ερσόι δήλωσε ότι ο σεισμός αυτός δεν ήταν ο αναμενόμενος σεισμός του Μαρμαρά, αλλά ένας σεισμός που σημειώθηκε στο νότο.

Ο Ερσόι δήλωσε ότι τέτοιοι σεισμοί είναι απόδειξη ότι τα ρήγματα στο Μαρμαρά είναι ζωντανά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων