10/02/2023 11/02/2023 Νεκρό εντοπίστηκε το ζευγάρι των Ελλήνων που αναζητούνταν στην Αντιόχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης, οι Τούρκοι διασώστες που έψαχναν στα συντρίμμια της πολυκατοικίας στην οποία βρισκόταν το ζευγάρι των Ελλήνων, εντόπισαν αρχικά το πτώμα του άνδρα κάτω από τόνους τσιμέντου. Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε και το σώμα της γυναίκας....
10 Φεβρουαρίου, 2023 - 20:29
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2023 - 2:13

Σεισμός στην Τουρκία: Νεκρό εντοπίστηκε το ζευγάρι των Ελλήνων στην Αντιόχεια

Διαδώστε:
Σεισμός στην Τουρκία: Νεκρό εντοπίστηκε το ζευγάρι των Ελλήνων στην Αντιόχεια

Νεκρό εντοπίστηκε το ζευγάρι των Ελλήνων που αναζητούνταν στην Αντιόχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης, οι Τούρκοι διασώστες που έψαχναν στα συντρίμμια της πολυκατοικίας στην οποία βρισκόταν το ζευγάρι των Ελλήνων, εντόπισαν αρχικά το πτώμα του άνδρα κάτω από τόνους τσιμέντου. Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε και το σώμα της γυναίκας.

Κλείνει με αυτόν τον θλιβερό τρόπο το θρίλερ της αναζήτησης του ζευγαριού των ομογενών που ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία και βρήκε τραγικό θάνατο στον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας 6ης Φεβρουαρίου ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 23.000 ανθρώπους και στις δύο χώρες. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και χθες το βράδυ χτυπούσε το κινητό τηλέφωνο του άνδρα που τον αναζητούσε ο γαμπρός του.

Στο σημείο, από το πρωί είχε μεταβεί η ελληνική διασωστική αποστολή – μετά από κατ’ εξαίρεση αίτημα που είχε υποβάλει – η οποία με γεώφωνα, θερμικές κάμερες με μικρόφωνα, διασωστικά σκυλιά και δύο ειδικού τύπου οχήματα, ερεύνησε στα συντρίμμια με την ελπίδα να εντοπίσει το άτυχο ζευγάρι.

Όπως έγινε γνωστό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Πυροσβεστική, ο ένας διασώστης είχε μπει μέσα στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος της εξαώροφης πολυκατοικίας όπου διέμενε το ζευγάρι προσπαθώντας να τους εντοπίσει.

Λίγο αργότερα, η επιχείρηση της Eλληνικής αποστολής σταμάτησε καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη ζωής, και τα τουρκικά συνεργεία προχώρησαν σε «εκκαθάριση» του χώρου με σκαλπτικά εργαλεία που δεν κάνουν διάτρηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων