06/02/2023 06/02/2023 Έλληνας που έχει μεταβεί στη νοτιοανατολική Τουρκία για δουλειά και βίωσε την ώρα του σεισμού, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια του μεγάλου σεισμού των 7,8 Ρίχτερ. «O σεισμός έγινε τα ξημερώματα, όταν ο κόσμος κοιμόταν. Κάποια στιγμή άρχισε να κουνάει, κράτησε τουλάχιστον ένα λεπτό», είπε ο Αλέξης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»...
06 Φεβρουαρίου, 2023 - 12:19
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2023 - 12:27

Σεισμός στην Τουρκία: Στιγμές τρόμου έζησαν Έλληνες

Διαδώστε:
Σεισμός στην Τουρκία: Στιγμές τρόμου έζησαν Έλληνες

Έλληνας που έχει μεταβεί στη νοτιοανατολική Τουρκία για δουλειά και βίωσε την ώρα του σεισμού, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια του μεγάλου σεισμού των 7,8 Ρίχτερ.

«O σεισμός έγινε τα ξημερώματα, όταν ο κόσμος κοιμόταν. Κάποια στιγμή άρχισε να κουνάει, κράτησε τουλάχιστον ένα λεπτό», είπε ο Αλέξης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN.

«Βγήκαμε από το ξενοδοχείο και αυτό που αντικρίσαμε ήταν: δεξιά αριστερά δύο κτίρια 15 ορόφων πεσμένα. Είχαν γίνει μία μάζα, γκρεμίστηκαν τελείως», τόνισε.

Όπως διευκρίνισε, το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε εκείνος, «κρατήθηκε οριακά γιατί το ένα κτίριο έπεσε σχεδόν πάνω του».

«Δεν μπορούσα να κρατήσω ισορροπία» – Έλληνας ποδοσφαιριστής περιγράφει τη στιγμή

Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε ομάδα της Τουρκίας, περιέγραψε επίσης τις ώρες του φονικού σεισμού.

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, που ζει στην πόλη Καισάρεια, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, περιέγραψε αρχικά: «(Έγινε στις) 4:30 περίπου, ήταν πολύ ισχυρός σεισμός. Εμείς είμαστε περίπου 3 ώρες από το επίκεντρο, οδικώς».

«Τον νιώσαμε πολύ έντονα. Εγώ ήμουν στο κρεβάτι και μόλις σηκώθηκα δεν μπορούσα να κρατήσω την ισορροπία μου», δήλωσε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διάρκεια ήταν περίπου στο 1,5 λεπτό «αλλά είχε πολλούς μετασεισμούς». Μιλώντας για την ώρα της δόνησης ο κ. Κολοβέτσιος ανέφερε: «Όλοι έκλαιγαν, έμπαιναν σε αυτοκίνητα. Επικράτησε μία ταραχή».

Τέλος, σημείωσε πως «είχαμε και το χιόνι να αντιμετωπίσουμε».

Διαβάστε περισσότερα: Φονικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας – Εκατοντάδες οι νεκροί – Η Ελλάδα στέλνει βοήθεια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων