21/06/2020 21/06/2020 Την 1η Ιουλίου στη Ρωσία θα γίνει παλλαϊκό δημοψήφισμα για την έγκριση της αναθεώρησης του Συντάγματος της χώρας. Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της αστικής κοινωνίας, ζητήματα κοινωνικών και θρησκευτικών οργανισμών Σεργκέι Γκαβρίλοφ έδωσε συνέντευξη στο κανάλι Tsargrad και εξήγησε τη σημασία της θεμελιώδους τροποποίησης στο Σύνταγμα σχετικά με την πίστη στον...
21 Ιουνίου, 2020 - 10:18
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2020 - 10:26

Σεργκέι Γκαβρίλοφ: “Η πίστη μας σώζει από κρίσεις και δυστυχίες”

Διαδώστε:
Σεργκέι Γκαβρίλοφ: “Η πίστη μας σώζει από κρίσεις και δυστυχίες”

Την 1η Ιουλίου στη Ρωσία θα γίνει παλλαϊκό δημοψήφισμα για την έγκριση της αναθεώρησης του Συντάγματος της χώρας. Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της αστικής κοινωνίας, ζητήματα κοινωνικών και θρησκευτικών οργανισμών Σεργκέι Γκαβρίλοφ έδωσε συνέντευξη στο κανάλι Tsargrad και εξήγησε τη σημασία της θεμελιώδους τροποποίησης στο Σύνταγμα σχετικά με την πίστη στον Θεό, τονίζοντας ότι ο ρωσικός λαός πάντα ενωνόταν με την πίστη ενώπιον του κινδύνου και έβρισκε σωτηρία από κρίσεις και δυστυχίες.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής επιτροπής υπογράμμισε ότι παρά διάφορες απόψεις σχετικά με την τροποποίηση “είναι φανερή η συμφωνία μεταξύ περισσότερων ψηφοφόρων που δείχνει την ομοφωνία στα θέατα της πίστης, της ρωσικής γλώσσας, του ρωσικού λαού, της προστασίας από διαστρεβλώσεις της ρωσικής ιστορίας”.
“Κατά τη γνώμη μου, τα θέματα της ιστορικής μνήμης, της παραδόσεως στην ιστορία της χώρας μας, του πολιτισμου, της ρωσικής γλώσσας και της πίστης είναι θεμελιώδεις έννοιες, στις οποίες βασίζεται η γεωπολιτική, πνευματική, πολιτισμική δομή της χώρας μας”, τόνισε ο Γκαβρίλοφ.

Ο βουλευτής είναι πεπεισμένος ότι η διατύπωση της τροποποίησης για την πίστη “πλήρως αντικατοπτρίζει τον ρόλο της ιστορικής μνήμης, τη μνήμη για τους προγόνους και την πίστη της χώρας μας” ενώ παράλληλα υπενθυμίζει ότι η ορθόδοξη πίστη εξασφάλισε στον ρωσικό λαό “την δημιουργία της μοναδικής ρωσικής γλώσσας και του μοναδικού ρωσικού πολιτισμού”.

Απόδοση από τα ρωσικά για το Πρακτορείο Ορθοδοξία: Ιρίνα Τρεσαρούκοβα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων