22/07/2019 22/07/2019 Τις προγραμματικές δηλώσεις εξαγγέλλει από το Σάββατο το απόγευμα στη Βουλή η κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός δεν προέβη κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων που έκανε το Σάββατο σε κάποια αναφορά για το ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους. Ωστόσο σήμερα αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις της υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως από το βήμα της...
22 Ιουλίου, 2019 - 8:12
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2019 - 8:44

Σήμερα οι προγραμματικές δηλώσεις της Υπ. Παιδείας στη Βουλή

Διαδώστε:
Σήμερα οι προγραμματικές δηλώσεις της Υπ. Παιδείας στη Βουλή

Τις προγραμματικές δηλώσεις εξαγγέλλει από το Σάββατο το απόγευμα στη Βουλή η κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός δεν προέβη κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων που έκανε το Σάββατο σε κάποια αναφορά για το ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους.

Ωστόσο σήμερα αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις της υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως από το βήμα της Βουλής.

Η κ. Κεραμέως θα αναφερθεί στα φλέγοντα ζητήματα της Παιδείας ενώ δεν αποκλείεται να κάνει αναφορά και στο ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους.

Άλλωστε η υπουργός σε δημόσιες δηλώσεις της έχει τονίσει ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο υφιστάμενο μισθολογικό καθεστώς των κληρικών, αλλά ούτε βέβαια και στα υπόλοιπα ζητήματα που είχαν τεθεί σε διαβούλευση τον προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Σε πολύ καλό κλίμα οι επαφές της προηγούμενης εβδομάδας

«Χαίρομαι που σας καλωσορίζω επίσημα στο Μέγαρο Μαξίμου και προσβλέπω σε μια ουσιαστική συνεργασία μαζί σας» ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, κατά τη συνάντηση τους στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο.

Ο κ. Μητσοτάκης  δεσμεύτηκε πως οι αλλαγές που ήθελε να επιφέρει στις σχέσεις εκκλησίας πολιτείας η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Σημείωσε επίσης πως «είναι πολλά τα ζητήματα για τα οποία πρέπει να συνεργαστούμε». Δεσμεύτηκε επίσης για ακόμη μια φορά ότι στην συνταγματική αναθεώρηση και συγκεκριμένα στα άρθρα 3 και 13 δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή.

Δύναμη υπομονή και κουράγιο ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος, επισημαίνοντας πως «η πατρίδα μας έχει πολλές ανάγκες» ενώ σημείωσε ότι χρειάζεται μια στενή συνεργασία για να βρούμε λύσεις.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, και το ζήτημα της έγκρισης των σχετικών πιστώσεων για την κατανομή θέσεων κληρικών στις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το έτος 2019.

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου ο Μακαριώτατος υποδέχτηκε την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε την Υπουργό και αναφέρθηκε στην χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό τονίζοντας πως είναι πολύ ευχαριστημένος, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας.

Από την πλευρά της η Υπουργός τόνισε ότι υπάρχει κάθε καλή θέληση από την  Πολιτεία η συνεργασία αυτή να είναι γόνιμη, εποικοδομητική και στην βάση μιας ειλικρινούς σχέσης.

«Η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει άμεσα η έναρξη του διαλόγου προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα μεταξύ Πολιτείας – Εκκλησίας πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους.»

Ο Μακαριώτατος συμπλήρωσε πως «η επιτροπή είχε ασχοληθεί με τα θέματα με επιτυχία στο παρελθόν και πρέπει να ενεργοποιηθεί πάλι.»

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι «επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων