21/02/2019 21/02/2019 Σήμερα το μεσημέρι στις 12  θα τελεσθεί η νεκρώσιμος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Γλυφάδας κυρού Παύλου, στον Ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας και η ταφή του θα γίνει  στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας. Ο Μακαριστός Ποιμενάρχης εκοιμήθη Το ξημέρωμα της Τρίτης στις 2:30 σε νοσοκομείο των Αθηνών σε ηλικία...
21 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2019 - 11:21

Σήμερα το μεσημέρι η Γλυφάδα αποχαιρετά τον Ποιμενάρχη της

Διαδώστε:
Σήμερα το μεσημέρι η  Γλυφάδα αποχαιρετά τον Ποιμενάρχη της

Σήμερα το μεσημέρι στις 12  θα τελεσθεί η νεκρώσιμος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Γλυφάδας κυρού Παύλου, στον Ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας και η ταφή του θα γίνει  στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας.

Ο Μακαριστός Ποιμενάρχης εκοιμήθη Το ξημέρωμα της Τρίτης στις 2:30 σε νοσοκομείο των Αθηνών σε ηλικία 76 ετών ενώ αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του και νοσηλευόταν καιρό  λόγω επιδείνωσης της υγείας του. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα βρισκόταν συνεχώς υπό ιατρική παρακολούθηση και νοσηλεύοταν κατά ταχτά χρονικά διαστήματα.

Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως  ανέλαβε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος.

Γεννήθηκε το 1943 στην Ερμούπολη  της Σύρου, καταγόμενος από πατρός εκ Σμύρνης.

Ο Μητροπολίτης ήταν  πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών , τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών  (εισήγηση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος) στην Ποιμαντική- Κοινωνιολογία και Ψυχολογία για νέους. Ήταν γνώστης της αγγλικής  γλώσσας. Υπήρξε υπότροφος του Ελληνικού Κράτους στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Βιομηχανίας «Γιώτης».

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1966 και πρεσβύτερος το 1969. Στις 11 Οκτωβρίου 2002, εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Γλυφάδας, χειροτονήθηκε στις 14 του ίδιου μηνός και ενθρονίσθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2002

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων