17/05/2021 17/05/2021 Στη 1 το μεσημέρι θα πουν το “ύστατο χαίρε” στον π. Ανανία Κουστένη, ο οποίος εκοιμήθη το Σάββατο 15 Μαϊου σε ηλικία 76 ετών, κλήρος και λαός στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πετραλώνων, όπου από χθες πλήθος κόσμου συρρέει προκειμένου να πει το τελευταίο αντίο. Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας,...
17 Μαΐου, 2021 - 8:12
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2021 - 8:47

Σήμερα το “ύστατο χαίρε” στον π. Ανανία Κουστένη

Διαδώστε:
Σήμερα το “ύστατο χαίρε” στον π. Ανανία Κουστένη

Στη 1 το μεσημέρι θα πουν το “ύστατο χαίρε” στον π. Ανανία Κουστένη, ο οποίος εκοιμήθη το Σάββατο 15 Μαϊου σε ηλικία 76 ετών, κλήρος και λαός στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πετραλώνων, όπου από χθες πλήθος κόσμου συρρέει προκειμένου να πει το τελευταίο αντίο.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο οποίος θα μεταφέρει και τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του από στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο μακαριστός, Αρκάς στην καταγωγή, γεννήθηκε στη Δημητσάνα το έτος 1945 και σπούδασε στην Φιλοσοφική και την Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών: “διακρίθηκε για την ανεξάντλητη πνευματική του δραστηριότητα, τον παραμυθητικό λόγο του, την αρχοντική λεβεντιά του, το πηγαίο του χαρακτήρος του. Η προσωπικότητά του καθίστατο αιτία θαλπωρής και παραμυθίας, ελπίδας και χάριτος, οι δε απαράμιλλες ομιλίες του υπήρξαν πηγή έμπνευσης και ενθουσιασμού, καρπός αφειδώλευτης αγάπης, κατάθεση ψυχής ανθρώπου που καθημερινώς επεδίωκε την ένωση με τον Θεό”.

Για την προσφορά του στα θεολογικά γράμματα και είχε τιμηθεί κατά η διάρκεια της 6ης Έκθεσης Χριστιανικού Βιβλίου τον Νοέμβριο του 2017 στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων