22/02/2019 22/02/2019 Η τουρκική αστυνομία κατάσχεσε μια Αγιογραφία του 13ου αιώνα που απεικονίζει τη σταύρωση του Ιησού, όπως ανέφερε το πρακτορείο Anadolu. Η εικόνα βρέθηκε όταν η αστυνομία εισέβαλε στο γραφείο ενός ύποπτου για λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων στην κεντρική τουρκική επαρχία Kayseri, δήλωσε μια πηγή στο πρακτορείο, μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας λόγω περιορισμών που υπάρχουν στις...
22 Φεβρουαρίου, 2019 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2019 - 20:28

Σπάνια εικόνα του Χριστού από τον 13ο αιώνα στην Τουρκία

Διαδώστε:
Σπάνια εικόνα του Χριστού από τον 13ο αιώνα  στην Τουρκία

Η τουρκική αστυνομία κατάσχεσε μια Αγιογραφία του 13ου αιώνα που απεικονίζει τη σταύρωση του Ιησού, όπως ανέφερε το πρακτορείο Anadolu.

Η εικόνα βρέθηκε όταν η αστυνομία εισέβαλε στο γραφείο ενός ύποπτου για λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων στην κεντρική τουρκική επαρχία Kayseri, δήλωσε μια πηγή στο πρακτορείο, μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας λόγω περιορισμών που υπάρχουν στις δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι τουρκικές αρχές κατάσχεσαν την εικόνα, που έχει διάμετρο 200 x 140 εκατοστά κι απεικονίζει τον σταυρωμένο Ιησού με δύο γυναίκες και έναν άνδρα που στέκεται δίπλα και συμπεριλαμβάνει λατινική και εβραϊκή γραφή.

Ο ύποπτος συνελήφθη και οι αρχές διερευνούν την προέλευση της εικόνας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων