13/05/2021 13/05/2021 Ανάλυση της θρησκευτικής δημογραφίας και παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων που σχετίζονται με τις θρησκευτικές ελευθερίες είναι ορισμένες από τις αναφορές που συμπεριλαμβάνονται σχετικά με την Ελλάδα στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο για το έτος 2020. Το κεφάλαιο που αφορά τη χώρα μας περιλαμβάνει 17 σελίδες. Σύμφωνα με...
13 Μαΐου, 2021 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2021 - 10:01

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ορθοδοξία επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα

Διαδώστε:
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ορθοδοξία επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα

Ανάλυση της θρησκευτικής δημογραφίας και παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων που σχετίζονται με τις θρησκευτικές ελευθερίες είναι ορισμένες από τις αναφορές που συμπεριλαμβάνονται σχετικά με την Ελλάδα στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο για το έτος 2020. Το κεφάλαιο που αφορά τη χώρα μας περιλαμβάνει 17 σελίδες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ στην έκθεση επαναλαμβάνεται ότι η ανεξιθρησκία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη στην Ελλάδα με «επικρατούσα θρησκεία» την Ορθοδοξία και περιγράφονται ζητήματα ελευθερίας θρησκευτικής έκφρασης των επιμέρους θρησκευτικών κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Η ετήσια έκθεση για τις θρησκευτικές ελευθερίες απευθύνεται προς το Κογκρέσο και περιγράφει την κατάσταση της θρησκευτικής ελευθερίας σε όλο τον κόσμο, περιέχοντας ξεχωριστό κεφάλαιο για κάθε χώρα. Η έκθεση αναφέρεται σε κυβερνητικές πολιτικές που παραβιάζουν θρησκευτικές πεποιθήσεις και πρακτικές ομάδων, θρησκευτικών δογμάτων και ατόμων, καθώς και στις πολιτικές των ΗΠΑ για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας σε όλο τον κόσμο. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποβάλλει τις εκθέσεις σύμφωνα με τον Νόμο περί της Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας του 1998.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων