22/03/2023 22/03/2023 Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επισκέπτεται σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου, τη Σερβία. Συγκεκριμένα, περί ώρα Ελλάδας 14:00, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Οι συζητήσεις κατά την επίσκεψη αναμένεται να επικεντρωθούν στον διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις, καθώς και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών...
22 Μαρτίου, 2023 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2023 - 9:19

Στη Σερβία σήμερα ο Έλληνας ΥΠΕΞ – Συνομιλίες με τον Πρόεδρο Βούτσιτς

Διαδώστε:
Στη Σερβία σήμερα ο Έλληνας ΥΠΕΞ – Συνομιλίες με τον Πρόεδρο Βούτσιτς

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επισκέπτεται σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου, τη Σερβία. Συγκεκριμένα, περί ώρα Ελλάδας 14:00, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Οι συζητήσεις κατά την επίσκεψη αναμένεται να επικεντρωθούν στον διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις, καθώς και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Ενόψει της επίσκεψης χθες ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Σέρβο Πρόεδρο Βούτσιτς.

Η επίσκεψη του κ. Δένδια πραγματοποιείται σε μία κομβική περίοδο για τη Σερβία καθώς το περασμένο Σάββατο στην Οχρίδα,  μετά από μία μαραθώνια συνάντηση η οποία διήρκησε σχεδόν 12 ώρες, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι, κατέληξαν τελικά σε συμφωνία για τον τρόπο υλοποίησης της πρότασης της ΕΕ σχετικά με την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης: 

Σερβία – Κόσοβο: Πρόοδος στη συνάντηση της Οχρίδας επί της πρότασης της ΕΕ για την εξομάλυνση των σχέσεων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων