27/09/2020 27/09/2020 Με λαμπρότητα, λιτά και τηρουμένων των μέτρων κατά του κορωνοιού εόρτασε η Αρκαδία και η πρωτεύουσά της, η Τρίπολη, την 199η επέτειο από την απελευθέρωσή της. Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 στο Λιμποβίσι, το χωριό που έθρεψε την απροσκύνητη και αδούλωτη γενιά των σταυραετών Κολοκοτρωναίων, με εξέχουσα μορφή τον θρυλικό «Γέρο του Μοριά», τον Θεόδωρο...
27 Σεπτεμβρίου, 2020 - 22:16
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2020 - 22:09

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Γι’ αυτό υπέφεραν

Διαδώστε:
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Γι’ αυτό υπέφεραν

Με λαμπρότητα, λιτά και τηρουμένων των μέτρων κατά του κορωνοιού εόρτασε η Αρκαδία και η πρωτεύουσά της, η Τρίπολη, την 199η επέτειο από την απελευθέρωσή της.

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 στο Λιμποβίσι, το χωριό που έθρεψε την απροσκύνητη και αδούλωτη γενιά των σταυραετών Κολοκοτρωναίων, με εξέχουσα μορφή τον θρυλικό «Γέρο του Μοριά», τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τελέσθηκε Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, το πρωΐ στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κατόπιν Δοξολογία επ’ ευκαιρία της Αλώσεως της Τριπολιτσάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου.

ΠΗΓΗ: ΧΑΜπίτας

 

 

ΔΕΙΤΕ – Η απροσκύνητη γενιά: Στο χωριό των σταυραετών Κολοκοτρωναίων

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων