06/08/2020 06/08/2020 Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά το διήμερο της 5ης και 6ης του Αυγούστου. Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον ενοριακό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρακοντίου. Την κυριώνυμο μεγάλη ημέρα...
06 Αυγούστου, 2020 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2020 - 21:58

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Οι καρποί της Αμπέλου

Διαδώστε:
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Οι καρποί της Αμπέλου

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά το διήμερο της 5ης και 6ης του Αυγούστου. Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον ενοριακό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρακοντίου. Την κυριώνυμο μεγάλη ημέρα της Δεσποτικής Εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος-Σοχού.

Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν και οι προσφερόμενοι, όπως προβλέπει η παράδοση της Εκκλησίας μας, καρποί της Αμπέλου, οι οποίοι και μοιράστηκαν προς το παριστάμενο εκκλησίασμα μαζί με το Αντίδωρο, ενώ ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα και τράπεζα στο Αρχονταρίκι της Μονής.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – «Ο Θεός μας δίνει τη δυνατότητα να γίνουμε και εμείς κατά Χάριν Θεοί»

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων