12/09/2022 12/09/2022 Στην κορυφή του Ψηλορείτη -της υψηλότερης της Κρήτης- κατάφερε να ανέβει ένα νέος, ο Νίκος Ανδρουλάκης-Καραταράκης, με στόχο να εκπληρώσει το τάμα του και να προσκυνήσει στο εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού. Αυτό ωστόσο που προκαλεί ενδιαφέρον είναι ότι ο νεαρός από την Κρήτη ανέβηκε στην κορυφή ξυπόλητος και, παρά τις δυσκολίες και τον πόνο που...
12 Σεπτεμβρίου, 2022 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2022 - 13:59

Στην κορυφή του Ψηλορείτη για να εκπληρώσει το τάμα του

Διαδώστε:
Στην κορυφή του Ψηλορείτη για να εκπληρώσει το τάμα του

Στην κορυφή του Ψηλορείτη -της υψηλότερης της Κρήτης- κατάφερε να ανέβει ένα νέος, ο Νίκος Ανδρουλάκης-Καραταράκης, με στόχο να εκπληρώσει το τάμα του και να προσκυνήσει στο εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού.

Αυτό ωστόσο που προκαλεί ενδιαφέρον είναι ότι ο νεαρός από την Κρήτη ανέβηκε στην κορυφή ξυπόλητος και, παρά τις δυσκολίες και τον πόνο που ένιωθε, κατάφερε να πετύχει τον στόχο που είχε θέσει. Ήταν η δύναμη της πίστης του, η οποία τον βοήθησε να υπερβεί τα «εμπόδια» που συνάντησε.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εγχειρήματός του και την εκπλήρωση του τάματος, ο Νίκος ανάρτησε μαντινάδες στο διαδίκτυο και αναφέρθηκε στους λόγους που θέλησε χωρίς παπούτσια να ανέβει στην κορυφή του Ψηλορείτη και στο εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Βγαίνω στη πιο ψηλή κορφή με ματωμένα πόδια και αισθήματα ανάμεικτα που δεν χωρούν στα λόγια.

Στα δύσκολα σαν θα βρεθείς ποτέ μην κάνεις πίσω, βγάλε φτερά στη πλάτη σου και πες θα πολεμήσω.

Χωρίς παπούτσια στη κορφή βγήκα γιατί ’χω τάμα… Να ‘ναι η ΜΑΝΑ μου καλά και ’γω δε θέλω πράμα».

Σε υψόμετρο 2.454 μέτρα βρίσκεται το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού

Το εκκλησάκι που βρίσκεται στην κορυφή του Ψηλορείτη είναι αφιερωμένο στον Τίμιο Σταυρό.

Πρόκειται για ένα εκκλησάκι το οποίο χτίστηκε χωρίς να χρησιμοποιηθούν οικοδομικά υλικά, αλλά με τα «μέσα» που μπορεί κάποιος να βρει στο υψηλότερο σημείο της Κρήτης.

«Κάθε μορφής πέτρα» που λένε και οι ντόπιοι για να χτιστεί το ιστορικό εκκλησάκι και για να μπορούν οι πιστοί να εκπληρώνουν το τάμα τους αγναντεύοντας ταυτόχρονα ολόκληρη την Κρήτη!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων