06/07/2020 06/07/2020 Διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέπ Μπορέλ. Ο Ζοζέπ Μπορέλ μεταβαίνει στην Άγκυρα προκειμένου να καταγράψει τις θέσεις της Τουρκίας επί σειράς θεμάτων που απασχολούν τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα κορυφαία ζητήματα αυτή στη στιγμή είναι η συμπεριφορά της...
06 Ιουλίου, 2020 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2020 - 8:31

Στην Τουρκία σήμερα και αύριο ο Ζοζέπ Μπορέλ

Διαδώστε:
Στην Τουρκία σήμερα και αύριο ο Ζοζέπ Μπορέλ

Διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ μεταβαίνει στην Άγκυρα προκειμένου να καταγράψει τις θέσεις της Τουρκίας επί σειράς θεμάτων που απασχολούν τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα κορυφαία ζητήματα αυτή στη στιγμή είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Κύπρου και της Ελλάδας, οι κινήσεις των τουρκικών γεωτρύπανων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, η αποστολή ερευνητικών και πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο και νοτίως της Κρήτης, η πρόκληση έντασης στον Έβρο, αλλά και το θέμα που έχει ανακύψει με την Αγία Σοφία, και τις προθέσεις της Άγκυρας να τη μετατρέψει εκ νέου σε τέμενος.
Οι πρόσφατες εξελίξεις και οι εντάσεις του τελευταίου διαστήματος αναμένεται να συζητηθούν κατά την επίσκεψη του ύπατου εκπροσώπου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, στην Άγκυρα, στις 6 και 7 Ιουλίου, όπως ανέφερε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν Πήτερ Στάνο.

Παράλληλα, ο κ. Στάνο επανέλαβε ότι το ζήτημα της Τουρκίας θα τεθεί στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις 13 Ιουλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων