19/10/2019 19/10/2019 Επίτιμος Δημότης Παπάγου-Χολαργού θα ανακηρυχθεί στις 15 Νοεμβρίου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ . Ο εν λόγω Δήμος, το Δημοτικό Συμβούλιο του οποίου έχει λάβει σχετική απόφαση από τις αρχές του έτους, θα τιμήσει την αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα, τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’...
19 Οκτωβρίου, 2019 - 13:52
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2019 - 13:53

Στις 15 Νοεμβρίου η ανακήρυξη του Πατρ. Αλεξανδρείας σε Επίτιμο Δημότη Παπάγου-Χολαργού

Διαδώστε:
Στις 15 Νοεμβρίου η ανακήρυξη του Πατρ. Αλεξανδρείας σε Επίτιμο Δημότη Παπάγου-Χολαργού

Επίτιμος Δημότης Παπάγου-Χολαργού θα ανακηρυχθεί στις 15 Νοεμβρίου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ .

Ο εν λόγω Δήμος, το Δημοτικό Συμβούλιο του οποίου έχει λάβει σχετική απόφαση από τις αρχές του έτους, θα τιμήσει την αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα, τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ για το τεράστιο ιεραποστολικό του έργο.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος, που διατηρεί παλαιόθεν την εν Αθήναις κατοικία του στην πόλη μας, ανήγειρε ιερούς ναούς, εκπαιδευτήρια και νοσοκομεία, βοηθώντας αδιακρίτως πολλούς Αφρικανούς και Έλληνες.

Ίδρυσε ιεραποστολικά κέντρα, συνέβαλε στη δημιουργία ελληνικών κοινοτήτων στα κράτη της Αφρικής και εξελέγη παμψηφεί Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής πριν από 15 χρόνια, στις 9 Οκτωβρίου 2004.

Η σπουδαία αυτή εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, με ώρα έναρξης στις 19:00.

Πηγή: menoumeholargo.gr/ Μανώλης Χάλκος

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων