17/07/2019 17/07/2019 Στις 6 το απόγευμα, στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Στόχος της νέας ηγεσίας του Υπουργείου είναι ο διάλογος είχε τονίσει η κ. Κεραμέως κατά τη διάρκεια ανάληψης των καθηκόντων της. Η Υπουργός σε πρόσφατες δηλώσεις...
17 Ιουλίου, 2019 - 8:09
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2019 - 8:57

Στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο το απόγευμα η Υπ. Παιδείας

Διαδώστε:
Στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο το απόγευμα η Υπ. Παιδείας

Στις 6 το απόγευμα, στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Στόχος της νέας ηγεσίας του Υπουργείου είναι ο διάλογος είχε τονίσει η κ. Κεραμέως κατά τη διάρκεια ανάληψης των καθηκόντων της.

Η Υπουργός σε πρόσφατες δηλώσεις την τόνισε αναφορικά με το μάθημα των Θρησκευτικών ότι στόχος είναι αρχικά το Υπουργείο να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος και στη συνέχεια να εφαρμόσει ένα πιο ελκυστικό πρόγραμμα διδασκαλίας που να είναι κατανοητό στους μαθητές.

Αναφορικά με τη μισθοδοσία του κλήρου ανέφερε ότι θα παραμείνει το ισχύον καθεστώς και δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, ανατρέποντας έτσι τα δεδομένα που είχε θέσει η προηγούμενη κυβέρνηση έτσι ώστε οι κληρικοί να σταματήσουν να μισθοδοτούνται από το δημόσιο.

Όλα αυτά τα ζητήματα προφανώς και θα συζητηθούν και στη σημερινή συνάντηση μεταξύ των δυο πλευρών με την Υπουργό να κινείται στην ίδια γραμμή με τις χθεσινές τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού που αποτελούν δέσμευση της Κυβέρνησης έναντι της Εκκλησίας.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων