03/07/2020 03/07/2020 Παράκληση στο Ιερό Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών πραγματοποιήθηκε χθες 2 Ιουλίου, παρουσία ενοριτών και πλήθους επισκεπτών, όπως γράφει στο Facebook η Αδελφότητα Κωνσταντινουπολιτών Μεγάλου Ρεύματος ο «Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ». Παρόντες ήταν επίσης, ο αντιδήμαρχος Διπλοκιονίου κ. Αλί Ριζά και ο σύμβουλος αυτού κ. Παλάκογλου. “Το ιερό μας αυτό αγίασμα ευπρεπισμένο και φροντισμένο είναι δεύτερο στην Πόλη...
03 Ιουλίου, 2020 - 11:08
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2020 - 10:41

Στο Ιερό Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών

Διαδώστε:
Στο Ιερό Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών

Παράκληση στο Ιερό Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών πραγματοποιήθηκε χθες 2 Ιουλίου, παρουσία ενοριτών και πλήθους επισκεπτών, όπως γράφει στο Facebook η Αδελφότητα Κωνσταντινουπολιτών Μεγάλου Ρεύματος ο «Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ». Παρόντες ήταν επίσης, ο αντιδήμαρχος Διπλοκιονίου κ. Αλί Ριζά και ο σύμβουλος αυτού κ. Παλάκογλου.

“Το ιερό μας αυτό αγίασμα ευπρεπισμένο και φροντισμένο είναι δεύτερο στην Πόλη και βρίσκεται πολύ κοντά στον Ιερό Ναό μας πού μαρτυρεί την ευλάβεια και την αγάπη των προγόνων μας αφού στην όμορφη κοινότητά μας υπάρχουν και υπήρξαν περί των δέκα αγιασμάτων ένα εκ των οποίων είναι και αυτό της Παναγίας των Βλαχερνών προς τιμήν του ιστορικού Ναού που βρίσκεται στην παλιά πόλη” γράφει στη σχετική ανάρτηση.


“Ο ιστορικός ναός των Βλαχερνών της παλαιάς πόλης, πού είχε κτίσει ή βασίλισσα Πουλχερία, κόρη του αυτοκράτορα Αρκαδίου και σύζυγος του αυτοκράτορα Μαρκιανού (451-457), είχαν κατατεθεί τά σπάργανα (εντάφια) τής Θεοτόκου, τά όποια είχαν σταλεί από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ίουβενάλιο. Όταν δε ήταν αυτοκράτορας ο Λέων A ό Θράξ (457-474), οί πατρίκιοι Γάλβιος και Κάνδιδος έφεραν από τά Ιεροσόλυμα και τήν τίμια εσθήτα τής Ὑπεραγίας Θεοτόκου. Ό Λέων τήν παρέλαβε και τήν κατέθεσε στο ναό των Βλαχερνών, μέσα σέ χρυσή λάρνακα. Ή εσθήτα αυτή υπήρχε μέσα στο ναό των Βλαχερνών μέχρι τό έτος 820. Αλλά ό ναός αυτός τό 1070 κάηκε και κατόπιν, αφού ανοικοδομήθηκε, από απροσεξία ξανακάηκε στις 19 Ιανουαρίου του 1434”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων