28/06/2020 28/06/2020 Την εκτίμηση ότι οι Χριστιανοί στο Μαυροβούνιο δέχονται επίθεση, εκφράζουν εκπρόσωποι της Αμερικανικής Επιτροπής για την Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία κάνοντας αναφορά στην αντιπαράθεση Εκκλησίας και Κράτους στην χώρα, μετά την ψήφιση του αμφιλεγόμενου Νόμου για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες. Με επίκαιρο άρθρο τους στον Αμερικανικό ιστότοπο “newsweek.com”, οι επίτροποι Τζόνι Μουρ και Νέρι Τερκέλ αναφέρονται, μεταξύ...
28 Ιουνίου, 2020 - 19:07
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2020 - 22:37

“Στο Μαυροβούνιο οι Χριστιανοί δέχονται επίθεση”

Διαδώστε:
“Στο Μαυροβούνιο οι Χριστιανοί δέχονται επίθεση”

Την εκτίμηση ότι οι Χριστιανοί στο Μαυροβούνιο δέχονται επίθεση, εκφράζουν εκπρόσωποι της Αμερικανικής Επιτροπής για την Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία κάνοντας αναφορά στην αντιπαράθεση Εκκλησίας και Κράτους στην χώρα, μετά την ψήφιση του αμφιλεγόμενου Νόμου για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες.

Με επίκαιρο άρθρο τους στον Αμερικανικό ιστότοπο “newsweek.com”, οι επίτροποι Τζόνι Μουρ και Νέρι Τερκέλ αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στην σύλληψη του Σεβ. Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλοχίου, στις πορείες διαμαρτυρίας και στον περιορισμό των θρησκευτικών συναθροίσεων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά, το απόσπασμα του άρθρου αναφέρει:

“Στο Μαυροβούνιο, είναι οι Χριστιανοί που δέχονται επίθεση. Από τον Δεκέμβριο, υπάρχουν συνεχείς διαμαρτυρίες μετά το ψήφισμα ενός νόμου για την θρησκεία που πολλοί πιστεύουν ότι θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να κατασχέσει θρησκευτικές περιουσίες. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας δικαίως φοβάται ότι ο νόμος είναι πρόσχημα για κατάσχεση της περιουσίας της. Αυτές οι ανησυχίες έχουν οδηγήσει σε μεγάλες και συνεχείς διαμαρτυρίες σε ολόκληρη την χώρα. Με τους περιορισμούς στις θρησκευτικές συναθροίσεις κατά την διάρκεια της πανδημίας COVID-19 να επιδεινώνουν περαιτέρω τις εντάσεις, αυτές οι διαμαρτυρίες οδήγησαν σε συγκρούσεις και σε επαναλαμβανόμενες κρατήσεις ορισμένων από τους πιο γνωστούς Ορθόδοξους ηγέτες της χώρας – συμπεριλαμβανομένης της ανάκρισης αυτήν την εβδομάδα του Μητροπολίτου Μαυροβουνίου κ. Αμφιλοχίου (η δεύτερη φορά που ανακρίθηκε φέτος).”

 

Οι επίτροποι Τζόνι Μουρ και Νέρι Τερκέλ

 

 

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων