06/11/2019 06/11/2019 Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο Μητροπολίτης πρώην Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος είχε υποβάλει την παραίτησή του τον περασμένο Μάρτιο για λόγους υγείας. Ο Μητροπολίτης πρώην Περιστερίου Χρυσόστομος (Ζαφείρης) γεννήθηκε στην Άρτα το 1935, ενώ έχει αποφοιτήσει από την  Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης το 1960. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και την Γερμανία και είναι...
06 Νοεμβρίου, 2019 - 13:48

Στο νοσοκομείο ο Μητροπολίτης πρώην Περιστερίου

Διαδώστε:
Στο νοσοκομείο ο Μητροπολίτης πρώην Περιστερίου

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο Μητροπολίτης πρώην Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος είχε υποβάλει την παραίτησή του τον περασμένο Μάρτιο για λόγους υγείας.

Ο Μητροπολίτης πρώην Περιστερίου Χρυσόστομος (Ζαφείρης) γεννήθηκε στην Άρτα το 1935, ενώ έχει αποφοιτήσει από την  Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης το 1960.

Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και την Γερμανία και είναι Υφηγητής στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Στρασβούργου.

Μάλιστα, έχει διδάξει σε σε διάφορες Θεολογικές Σχολές σε Αμερική, Λίβανο και αλλού.

Το 1960 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1970 Πρεσβύτερος.

Εξελέγη Τιτουλάριος Μητροπολίτης Γαρδικίου το 1976 και ορίσθηκε Διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θέση τήν οποία διατήρησε έως και το 1999.

Χρημάτισε μέλος των Κ. Ε. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών.

Το 1977 εξελέγη Μητροπολίτης Περιστερίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων