09/08/2019 09/08/2019 Κλιμακώνει η Κίνα διώξεις της εναντίον κάθε χριστιανικού στοιχείου, αυτή τη φορά στοχεύοντας στα …παραμύθια. Σύμφωνα με το faithwire.com η κινεζική κυβέρνηση έχει διατάξει να διαγραφούν οι λέξεις “Θεός”, “Βίβλος” και “Χριστός” από βιβλία όπως ο Ροβινσώνας Κρούσος και το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα. Πώς σβήνονται οι λέξεις Στο κλασικό μυθιστόρημα του 18ου αιώνα, ο...
09 Αυγούστου, 2019 - 10:19

“Σβήνουν” τον Χριστό από τα βιβλία στην Κίνα

Διαδώστε:
“Σβήνουν” τον Χριστό από τα βιβλία στην Κίνα

Κλιμακώνει η Κίνα διώξεις της εναντίον κάθε χριστιανικού στοιχείου, αυτή τη φορά στοχεύοντας στα …παραμύθια.

Σύμφωνα με το faithwire.com η κινεζική κυβέρνηση έχει διατάξει να διαγραφούν οι λέξεις “Θεός”, “Βίβλος” και “Χριστός” από βιβλία όπως ο Ροβινσώνας Κρούσος και το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα.

Πώς σβήνονται οι λέξεις

Στο κλασικό μυθιστόρημα του 18ου αιώνα, ο Ροβινσώνας Κρούσος ανακαλύπτει τρεις Βίβλους μέσα σε ένα ναυάγιο. Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή στην ιστορία, καθώς ο Κρούσος θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις γραφές ως την ηθική του πυξίδα και μέσο πνευματικής αναμόρφωσης στο νησί.
Ωστόσο, η εκδοθείσα κινεζική εκδοχή σημειώνει απλώς ότι Κρούσος ανακάλυψε “κάποια βιβλία”

Στο “Κοριτσάκι με το Σπίρτα” ο συγγραφέας Χανς Κρίστιαν Άντερσεν γράφει «όταν πέφτει ένα αστέρι, μια ψυχή πηγαίνει να συναντήσει τον Θεό». Η κινεζική εκδοχή γράφει: «όταν πέφτει ένας αστέρι, ένας άνθρωπος φεύγει από τον κόσμο”

Τέλος, στην ιστορία του Αντόν Τσέχωφ «Βάνκα», υπάρχει ένα ολόκληρο απόσπασμα όπου ένα πιστός προσεύχεται σε μία εκκλησία, στο οποίο η λέξη “Χριστός” επαναλαμβάνεται πολλές φορές.
Στην κινεζική εκδοχή, το απόσπασμα έχει αφαιρεθεί εντελώς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων