26/03/2020 26/03/2020 Το σχέδιο με τίτλο “Πάσχα στο Σπίτι” αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση της Ουκρανίας, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Ζελένσκι. Ο κ. Ζελένσκι είχε σήμερα συνάντηση με τους επικεφαλής των εκκλησιών της χώρας, με τους οποίους συζήτησε τα μέτρα που λαμβάνονται στην χώρα για την μην εξάπλωση της πανδημίας,...
26 Μαρτίου, 2020 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2020 - 15:46

Σχέδιο “Πάσχα στο σπίτι” ετοιμάζει η Ουκρανία

Διαδώστε:
Σχέδιο “Πάσχα στο σπίτι” ετοιμάζει η Ουκρανία

Το σχέδιο με τίτλο “Πάσχα στο Σπίτι” αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση της Ουκρανίας, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Ζελένσκι.

Ο κ. Ζελένσκι είχε σήμερα συνάντηση με τους επικεφαλής των εκκλησιών της χώρας, με τους οποίους συζήτησε τα μέτρα που λαμβάνονται στην χώρα για την μην εξάπλωση της πανδημίας, αλλά και την ασφαλή διεξαγωγή των εορτασμών του Πάσχα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας έχει επιβάλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 3 Απριλίου, τα οποία από ό,τι όλα δείχνουν θα επεκταθούν και αργότερα.

“Οι επικεφαλής των Εκκλησιών αντιλαμβάνονται ότι μπορούν να κάνουν τις λειτουργίες σε διαδικτυακή μετάδοση. Αν κάποια τελετή χρειάζεται τη συμμετοχή των πιστών, πρέπει να περιοριστεί ο αριθμός τους”, δήλωσε ο κ. Ζελένσκι.

Επίσης, στην σύσκεψη συζητήθηκε η δυνατότητα τοποθέτησης ομάδων άμεσης δράσης και παρακολούθησης δίπλα στους ναούς και εκκλησίες, που θα ενημερώνουν τους πιστούς και θα τους αποτρέπουν από τις ομαδικές συγκεντρώσεις

.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων