09/07/2023 09/07/2023 Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η χθεσινή διοργάνωση πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής στον ιστορικό ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, με άδεια του τοπικού τουρκικού δήμου, ο δήμαρχος Σμύρνης Τουντς Σογέρ ζήτησε συγνώμη. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος κάλεσε τον Δήμο της Σμύρνης και τους διαχειριστές του ναού να ζητήσουν συγγνώμη. Σύμφωνα...
09 Ιουλίου, 2023 - 11:35
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2023 - 11:36

Συγγνώμη ζήτησε ο δήμαρχος της Σμύρνης για το πάρτι στην εκκλησία του Αγίου Βουκόλου

Διαδώστε:
Συγγνώμη ζήτησε ο δήμαρχος της Σμύρνης για το πάρτι στην εκκλησία του Αγίου Βουκόλου

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η χθεσινή διοργάνωση πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής στον ιστορικό ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, με άδεια του τοπικού τουρκικού δήμου, ο δήμαρχος Σμύρνης Τουντς Σογέρ ζήτησε συγνώμη.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος κάλεσε τον Δήμο της Σμύρνης και τους διαχειριστές του ναού να ζητήσουν συγγνώμη.

Σύμφωνα με την ertnews, την πλήρη ευθύνη ανέλαβε ο δήμαρχος της πόλης Τουντς Σογέρ. Όπως είπε «λυπούμαστε εξαιρετικά που η εκδήλωση, η οποία δεν είχε καμία σχέση με εμάς, πλήγωσε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα».

Μετά τη βεβήλωση της ιστορικής Ιεράς Μονής της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο τον Φεβρουάριο του 2022 όταν χρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό για τις ανάγκες γυρισμάτων μουσικού βίντεο από συγκρότημα χορευτών, αυτή τη φορά μετατράπηκε σε «ντίσκο» ο Ιερός Ναός του Αγίου Βουκόλου.

«Η διοργάνωση πάρτυ συνιστά προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου που στο παρελθόν υπήρξε χώρος θρησκευτικής λατρείας», επεσήμανε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα ώστε να αποδίδεται ο απαιτούμενος σεβασμός στην πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά όλων των θρησκειών στην επικράτειά της», υπογράμμισε.

Πηγή: ertnews

Διαβάστε ακόμη:

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τη διοργάνωση πάρτυ εντός του ελληνορθόδοξου Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος για τη βεβήλωση του Ι.Ν. Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων