28/10/2019 28/10/2019 Δείτε τις συγκλονιστικές μαρτυρίες στρατιωτών από τον πόλεμο του 40 αλλά και γυναικών που βοήθησαν τους στρατιώτες. Οι μαρτυρίες για την πείνα, για τις κακουχίες και για τις απώλειες δείχνουν την πραγματική εικόνα του πολέμου. Τα χιόνια, η ομίχλη και υπερβολική κούραση, ήταν μεγάλος εχθρός για τους στρατιώτες που περπατούσαν με τις ώρες εξαθλιωμένοι και...
28 Οκτωβρίου, 2019 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2019 - 9:40

Συγκλονιστικές μαρτυρίες Ελλήνων από το Μέτωπο του πολέμου

Διαδώστε:
Συγκλονιστικές μαρτυρίες Ελλήνων από το Μέτωπο του πολέμου

Δείτε τις συγκλονιστικές μαρτυρίες στρατιωτών από τον πόλεμο του 40 αλλά και γυναικών που βοήθησαν τους στρατιώτες. Οι μαρτυρίες για την πείνα, για τις κακουχίες και για τις απώλειες δείχνουν την πραγματική εικόνα του πολέμου. Τα χιόνια, η ομίχλη και υπερβολική κούραση, ήταν μεγάλος εχθρός για τους στρατιώτες που περπατούσαν με τις ώρες εξαθλιωμένοι και ξυπόλυτοι.
Πολλοί από τους φαντάρους έχασαν τα πόδια τους από κρυοπαγήματα ενώ άλλοι προσπαθούσαν να κρατηθούν άυπνοι για να μην βουλιάξουν στα χιόνια και πάθουν κρυοπαγήματα.
Οι μαρτυρίες κατατέθηκαν στον δημοσιογράφο Χρήστο Βασιλόπουλο για λογαριασμό της εκπομπής Μηχανή του Χρόνου

Επιμέλεια Νάνσυ Νάσκου
Μονταζ Μαριάνθη Ματζίρη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων