19/01/2022 19/01/2022 Την αποφασιστικότητα Αθήνας και Λευκωσίας να αντιμετωπίσουν την τουρκική προκλητικότητα και να ενισχύσουν συμμαχίες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου επισήμαναν, σε κοινές τους δηλώσεις, οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Δένδιας και Ιωάννης Κασουλίδης, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης στην επίλυση του...
19 Ιανουαρίου, 2022 - 17:35

Συνάντηση Δένδια–Κασουλίδη: Σταθερό στήριγμα για δίκαιη λύση του Κυπριακού η Ελλάδα

Διαδώστε:
Συνάντηση Δένδια–Κασουλίδη: Σταθερό στήριγμα για δίκαιη λύση του Κυπριακού η Ελλάδα

Την αποφασιστικότητα Αθήνας και Λευκωσίας να αντιμετωπίσουν την τουρκική προκλητικότητα και να ενισχύσουν συμμαχίες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου επισήμαναν, σε κοινές τους δηλώσεις, οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Δένδιας και Ιωάννης Κασουλίδης, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης στην επίλυση του Κυπριακού, ενώ σημείωσε εκ νέου ότι η Ελλάδα καλεί την Τουρκία σε διάλογο με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

Κατά τις συνομιλίες δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των πολυμερών συνεργασιών στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Τουρκία δυστυχώς συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειές της, παραβιάζοντας την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα τόσο της Ελλάδος όσο και της Κυπριακής Δημοκρατίας (…) Θα ήθελα ειδικά σήμερα, με την παρουσία σας, να αναφερθώ στη συνεργασία τρία συν ένα, μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ. Αυτή η συνεργασία αποτελεί ορόσημο της πολυμέρειας στην περιοχή, δεδομένου ότι συμμετέχει ο στρατηγικός μας εταίρος, οι ΗΠΑ» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Το σταθερό στήριγμα για δίκαιη λύση του Κυπριακού είναι η Ελλάδα, τόνισε, από την πλευρά του, ο Ιωάννης Κασουλίδης.

«Συζητήσαμε πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας, όπως αυτή εκδηλώνεται έναντι της Κύπρου και της Ελλάδας. Οι συνεχείς παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, αλλά και η συνεχιζόμενη υβριδική τακτική της Τουρκίας διαμορφώνει ένα δυσχερές περιβάλλον που πρέπει να αντιμετωπίσουμε» δήλωσε ο κ. Κασουλίδης.

 

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας συναντήθηκε με την Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Διαβάστε ακόμη: Συνάντηση ΠτΔ με τον ΥΠΕΞ της Κύπρου: “Απαράδεκτες οι τουρκικές αξιώσεις”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων