16/06/2022 16/06/2022 Σύντομο τετ-α-τετ είχαν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Μετά την «οικογενειακή» φωτογραφία των υπουργών που συμμετείχαν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Τούρκος ομόλογός του είχαν ένα σύντομο τετ-α-τετ. Μετά την...
16 Ιουνίου, 2022 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2022 - 18:40

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ με φόντο την κλιμάκωση της έντασης

Διαδώστε:
Συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ με φόντο την κλιμάκωση της έντασης

Σύντομο τετ-α-τετ είχαν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Μετά την «οικογενειακή» φωτογραφία των υπουργών που συμμετείχαν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Τούρκος ομόλογός του είχαν ένα σύντομο τετ-α-τετ. Μετά την τυπικά θερμή χειραψία, όπως επιβάλλεται από τους καλούς τρόπους, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Χουλουσί Ακάρ αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες.

Παριστάμενοι έλεγαν ότι το κλίμα ήταν καλό, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία ύστερα από την έντονη περίοδο στις διμερείς σχέσεις εξαιτίας της προκλητικής ρητορικής από την πολιτική ηγεσία και την έγερση πρωτοφανών διεκδικήσεων σε βάρος της Ελλάδας.

«Δεν μπορούμε να πάμε έτσι» είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Τούρκο ομόλογό του, αναφερόμενος στην όξυνση των λεκτικών προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας. Δεν είναι γνωστό πώς τοποθετήθηκε απαντώντας ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TRT, «ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Ο Υπουργός Ακάρ συνεχίζει το εντατικό έργο του στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Συμμετέχοντας στις συνεδριάσεις στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Υπουργός Ακάρ συναντήθηκε και με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Παναγιωτόπουλο. Στη συνάντηση των δυο υπουργών έγινε γνωστό ότι τονίστηκε «η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας για την επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων, με επίκεντρο τη θετική ατζέντα, και τη συμβολή αυτής της επικοινωνίας στις σχέσεις καλής γειτονίας, τη διμερή και περιφερειακή συνεργασία και τη σημασία της συνέχισης του διαλόγου για τη μείωση της έντασης».

Διαβάστε ακόμη: “Στάζει δηλητήριο” ο Ερντογάν για την Ελλάδα όσο πέφτει η δημοτικότητά του – “Εκκαθαρίζεται” οποιοσδήποτε διαφωνεί

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων