14/09/2023 14/09/2023 Ο υπουργός Προστασίς του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις εργασίες της διάσκεψης της «Διαδικασίας του Βερολίνου», που λαμβάνει χώρα στα Τίρανα, συναντήθηκε σήμερα με τον Αλβανό ομόλογό του κ. Taulant Balla, στον οποίο έθεσε, μεταξύ άλλων, και το θέμα της παρατεταμένης κράτησης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντη Μπελέρη. «Στο περιθώριο της...
14 Σεπτεμβρίου, 2023 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2023 - 21:58

Συνάντηση του Γιάννη Οικονόμου με τον Αλβανό ομόλογό του για την υπόθεση Μπελέρη

Διαδώστε:
Συνάντηση του Γιάννη Οικονόμου με τον Αλβανό ομόλογό του για την υπόθεση Μπελέρη

Ο υπουργός Προστασίς του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις εργασίες της διάσκεψης της «Διαδικασίας του Βερολίνου», που λαμβάνει χώρα στα Τίρανα, συναντήθηκε σήμερα με τον Αλβανό ομόλογό του κ. Taulant Balla, στον οποίο έθεσε, μεταξύ άλλων, και το θέμα της παρατεταμένης κράτησης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντη Μπελέρη.

«Στο περιθώριο της Διάσκεψης της “Διαδικασίας του Βερολίνου” είχα διμερή συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό μου, κ. Taulant Balla, στο γραφείο του, στο Υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας. Συζητήσαμε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, επικεντρωμένα στον τομέα της ασφάλειας, καθώς και για τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια τόσο στους τομείς της ασφάλειας όσο και της διαχείρισης των συνόρων.

Έθεσα στον ομόλογό μου και το θέμα της παρατεταμένης κράτησης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντη Μπελέρη, και, κυρίως τη στέρηση του δικαιώματός του να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος, κάτι που, εκτός από τα υπόλοιπα, παραβιάζει και το τεκμήριο της αθωότητας και είναι αντίθετο στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο αποτελεί τη βασικότερη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων