04/12/2021 05/12/2021 Μετά την συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε ολιγόλεπτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα, από σήμερα έως και τη Δευτέρα. Η επίσκεψή του, συμβολική, καθότι δεν θα παραγάγει αποτελέσματα σε επίπεδο διαχριστιανικών σχέσεων, ωστόσο, η επιμονή του να έλθει...
04 Δεκεμβρίου, 2021 - 14:28
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2021 - 0:49

Συνάντηση του Πάπα με τον Πρωθυπουργό

Διαδώστε:
Συνάντηση του Πάπα με τον Πρωθυπουργό

Μετά την συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε ολιγόλεπτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα, από σήμερα έως και τη Δευτέρα. Η επίσκεψή του, συμβολική, καθότι δεν θα παραγάγει αποτελέσματα σε επίπεδο διαχριστιανικών σχέσεων, ωστόσο, η επιμονή του να έλθει -ως λέγεται- και οι επαφές του δημιουργούν κλίμα καλής ανθρώπινης επικοινωνίας.

Επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον Γραμματέα του Κράτους της Αγίας Έδρας, πρωθυπουργό του κράτους του Βατικανού.

Στη συνάντηση με τον Γραμματέα του Κράτους της Αγίας Έδρας (Πρωθυπουργό), Καρδινάλιο Pietro Parolin από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, η Διευθύντρια Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή και ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αγία Έδρα, Παναγιώτης Καλογερόπουλος.

Από πλευράς Αγίας Έδρας συμμετείχαν, επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Edgar Peña Parra, Αναπληρωτής Γραμματέας του Κράτους, ο Αρχιεπίσκοπος Paul Richard Gallagher και ο Αρχιεπίσκοπος Savio Hon Tai-Fai, Αποστολικός Νούντσιος στην Ελληνική Δημοκρατία.

Φωτογραφίες: Eurokinissi, Δημήτρης Παπαμήτσος

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΤ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων