13/12/2019 13/12/2019 Σε προεόρτιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ η «Συνάντηση Βυζαντινών Χορωδιών Θεσσαλονίκης» με Ύμνους του Δωδεκαημέρου. Την Εκδήλωση διοργάνωσε το «Εργαστήριο Χριστιανικής Λατρείας και Πολιτισμού», του Τομέα Λατρείας, Χριστιανικής Αγωγής και Εκκλησιαστικής Διοίκησης, υπό την αιγίδα του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ και του Προέδρου Παναγιώτη Σκαλτσή. Πρόκειται για μια...
13 Δεκεμβρίου, 2019 - 19:47
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2019 - 21:16

Ο πλούτος της βυζαντινής μουσικής παράδοσης στη Συμπρωτεύουσα

Διαδώστε:
Ο πλούτος της βυζαντινής μουσικής παράδοσης στη Συμπρωτεύουσα

Σε προεόρτιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ η «Συνάντηση Βυζαντινών Χορωδιών Θεσσαλονίκης» με Ύμνους του Δωδεκαημέρου.

Την Εκδήλωση διοργάνωσε το «Εργαστήριο Χριστιανικής Λατρείας και Πολιτισμού», του Τομέα Λατρείας, Χριστιανικής Αγωγής και Εκκλησιαστικής Διοίκησης, υπό την αιγίδα του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ και του Προέδρου Παναγιώτη Σκαλτσή.

Πρόκειται για μια ακόμα πρωτοβουλία του Τμήματος Θεολογίας η οποία σκοπό έχει την προβολή του πλούτου της βυζαντινής-εκκλησιαστικής μουσικής μας παράδοσης αλλά και στην εκ μέρους των φοιτητών εκτίμηση του σημαντικού έργου πού επιτελείται από τους πρωτοψάλτες της Θεσσαλονίκης και τους λαμπρούς χορούς τους.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων